Dit zijn de zeven beste draadloze oordopjes van dit moment

Net als iedereen houden we van muziek. Het liefste vergeten we even alles om ons heen wanneer we naar onze favoriete tracks luisteren. Je wilt dan uiteraard niet dat je hele omgeving kan meegenieten van je grandioze smaak, dus beluister je jouw muziek met een kwalitatief goede oortelefoon. Dat je daarmee de meest ultieme geluidservaring hebt is dus mooi meegenomen. We zetten de beste en mooiste draadloze earphones van 2018 voor je op een rij.

Apple Airpods

Het zal geen verrassing voor je zijn dat de Apple Airpods goed scoren. AirPods behoren misschien wel tot de beste eerste-generatieproducten die Apple ooit heeft uitgebracht – en dat zegt iets. De oplaadcassette is veruit de meest compacte en gepolijste van alle andere echte draadloze oortelefoons. De AirPods kunnen direct worden gekoppeld aan de iPhone of iPad dankzij de W1-chip. Daarnaast is de levensduur van de batterij gewoon goed en is ook de geluidskwaliteit meer dan in orde.

Airpods hebben echter wel een aantal nadelen. Zo verlies je verschillende functionaliteiten waneer je ze op een niet iOS apparaat gebruikt. Net als veel andere draadloze koptelefoons zijn de Airpods niet waterbestendig. Hardlopen of je helemaal in het zweet trainen is dus niet echt handig. Daar staat dan weer tegenover dat je wel beschikt over een van de beste draadloze oortelefoons van dit moment.

Kopen? Klik hier.

Op kantoor: de jabra’s Elite 65t

Jabra’s Elite 65t zijn nieuwer dan de meeste anderen op deze lijst en beschikken dus ook over de nieuwste Bluetooth 5.0 technologie. Dit zorgt voor een extreem sterke verbinding. Het geluid is ook geweldig, met een frequentiebereik van 20Hz – 20kHz. Met de bijbehorende app kun je het geluid volledig tweaken en aanpassen aan je persoonlijke smaak.

De earphones sluiten perfect af en bieden een meer dan gemiddelde geluidsisolatie. Iedere oordopje is voorzien van 2 microfoontjes zodat alle oproepen even helder en verstaanbaar zijn. Echte nadelen zijn er niet, hooguit dat het langdurig gebruik kan leiden tot vermoeidheid van de oren.

Kopen? Klik hier.

Voor de muzikale workout: de Jaybird Run

Er is weinig zo lekker dan goed bezig zijn in de sportschool terwijl jouw favoriete nummers in je oren galmen. De Jaybird Run is speciaal hiervoor ontwikkeld. Ze werken naadloos samen met zowel iOS- als Android-apparaten. Ze klinken geweldig (frequentiebereik van 20 Hz – 20 kHz) en je kunt de geluidsweergave aanpassen via de bijbehorende app. Als je bereid bent om ongeveer 180 dollar uit te geven, dan is dit een zweetbestendig alternatief voor de Apple AirPods.

Kopen? Klik hier.

Als de bas belangrijk is: de Bose SoundSport Free

Van Bose mag je één ding verwachten: sublieme geluidskwaliteit. Dat is dan ook exact wat de Bose SoundSport Free doet: een fabelachtige geluidskwaliteit combineren met een geweldige bass. Het geheel werkt met de Bose Connect-app, die je moet downloaden om de koptelefoon in eerste instantie te koppelen. Klinkt wellicht ingewikkeld, maar is in de praktijk zo geregeld.

Wat betreft de oordopjes zelf, is de pasvorm meer dan perfect. Als je al eens eerder Bose earphones hebt gebruikt, zullen deze zeker bevallen. Het enigste nadeel is wellicht de vormgeving, ze zijn vrij groot en steken iets uit wat er in eerste instantie raar uitziet. Ben je er aan gewend, dan wil je al snel niks anders meer.

Kopen? Klik hier.

Beter, best, B&O

Bang & Olufsen is de overtreffende trap van best. Net als bij hun andere producten koop je niet alleen een goede draadloze oortelefoon, maar koop je een ultieme geluidservaring. De Beoplay E8s is de meest luxueuze set draadloze oordopjes op deze lijst. Ze zijn waarschijnlijk ook de best klinkende. Dat is te danken aan de geavanceerde elektro-dynamische drivers die een breed frequentiebereik (20-20.000 Hz) kunnen produceren. Met de bijbehorende app kun je de EQ aanpassen.

De oordopjes hebben ingebouwde optische sensoren, net als AirPods, dus ze schakelen automatisch in als ze merken dat ze in je oren zitten. De belangrijkste nadelen van de Beoplay E8s zijn dat ze erg duur zijn en dat de app omslachtig is en moeilijk te gebruiken. Voor audiofielen met een zeer verfijnde smaak zijn de Beoplay E8’s desondanks de beste optie.

Kopen? Klik hier.

De budget optie: Zolo Liberty

Natuurlijk hoef je niet direct je bankrekening te plunderen om een goede oortelefoon te kopen. Ook in het goedkopere segment treffen we een winnaar aan. De draadloze oordopjes van Zolo Liberty zijn aanzienlijk goedkoper dan alle andere, maar de prestaties zijn daar dan ook naar. Vooral omdat de duurdere exemplaren functies hebben, die bij goedkopere alternatieven ontbreken. Zo heeft de Zolo Liberty een goed geluid, maar ontbreekt een app om het geluid in te stellen.

De oortelefoon is compatibel met de digitale assistent van je telefoon zoals Siri of Google Assistant. Het zijn niet de fraaiste earphones en de oplaadcassette is behoorlijk groot, maar je zult in deze prijsklasse geen betere draadloze oordopjes vinden. Dat de batterij een goede levensduur heeft is wel een voordeel.

Kopen? Klik hier.

De moeite waard: Samsung IconX

Wellicht niet de beste optie, maar zeker wel het vermelden waard. De Samsung’s IconX oordopjes hebben een paar functies die er echt uitspringen. Ze laden op via USB Type-C, wat een voordeel is als je de trotse bezitter bent van een MacBook Pro of een Nintendo Switch. Ze kunnen ook snel opladen: na 10 minuten heb je al een uur aan luistertijd. De geluidskwaliteit is echter niet zo goed als die van de andere draadloze oordopjes, maar ze bieden wel de meest aangename pasvorm van alle draadloze earphones uit deze test.

Als je de Health-app van Samsung gebruikt, bieden de oordopjes zeer nette fitness- en coachfuncties. Zo houden de earphones verschillende gegevens bij zoals het aantal verbrande calorieën, de afgelegde afstand en de snelheid. Het andere nadeel is dat de batterij relatief snel leeg is.

Kopen? Klik hier.

betaalbare smartphonehouders van AliExpress
Reageer op artikel:
Dit zijn de zeven beste draadloze oordopjes van dit moment
Sluiten