Dit zijn de beste draadloze opladers voor de Galaxy S20 toestellen

Dat de Galaxy S20 toestellen indrukwekkend zijn, behoeft geen uitleg. Maar met zoveel performance heeft je telefoon ook veel stroom nodig. Doordat de S20 toestellen met 15W op een prima snelheid opladen, zijn draadloze opladers hiervoor steeds interessanter. Welke oplader is het meest geschikt voor jou? Dat kom je hier te weten.

Samsung 15W Fast Charge 2.0 Wireless Charger Stand

Deze draadloze oplader is de oplader van Samsung zelf. Hoewel het product een adviesprijs van 80 euro heeft, is het bij veel Nederlandse webwinkels voor ongeveer 50 euro verkrijgbaar. Ook andere telefoons die draadloos opladen ondersteunen, werken met dit apparaat. Het kan wel zijn dat je telefoon geen 15W draadloos laden ondersteunt, waardoor hij met een lager vermogen en dus minder snel zal opladen. Handig aan deze oplader is, is dat er een ingebouwde ventilator in zit die verkoelend werkt. Oververhitten zal je telefoon tijdens het opladen dus nooit doen.

Samsung Wireless Charger DUO Pad

Ook deze oplader is van Samsung. Met Fast Charge 2.0 laad je je Galaxy S20 toestel net zo snel op als de eerdergenoemde oplader. Handig aan deze oplader is, is dat je twee apparaten tegelijkertijd kan opladen. Omdat het hier niet gaat om een stand maar om een rond vlak, valt deze oplader minder snel op in je interieur. Het nadeel van het ontwerp is, is dat je je toestel met minder zekerheid goed blijft liggen. Is de buurman aan het boren, dan kan het dus zijn dat je telefoon van de oplader aftrilt. Hoewel deze oplader een adviesprijs van maar liefst 100 euro heeft, is het apparaat bij de Duitse Amazon voor ongeveer 70 euro te krijgen.

Samsung Galaxy S20 Galaxy S10
De toptoestellen van Samsung (Afbeelding: WANT)

Anker Wireless Charger with USB-C

Anker staat bekend als bedrijf dat zich specialiseert in powerbanks en opladers. En ze zijn erin geslaagd om met zijn laatste oplader snel draadloos laden betaalbaar te maken. Via de Duitse Amazon heb je voor minder dan 30 euro al een oplader in huis. Opladen doet hij ondanks zijn lagere prijs even snel als bovengenoemde opladers. Doordat deze oplader goedkoper is, heeft het apparaat helaas geen ingebouwde ventilator ter verkoeling.

ESR Lounge Stand Wireless Charger

Ben je opzoek naar een stijlvolle oplader, dan is dit apparaat voor jou. Net zoals de eerste Samsung lader in dit lijstje, is deze oplader een stand. Daardoor ligt je telefoon niet op de oplader, maar staat hij als het ware erin. Door de denim-achtige afwerking en het slanke ontwerp ziet de draadloze oplader er mooi uit. Hij is net iets goedkoper dan 30 euro inclusief verzending. Net zoals de oplader van Anker is hij dus scherp geprijsd. Dat betekent ook hier dat je geen ingebouwde ventilator krijgt. Deze oplader laadt tot slot met een maximaal vermogen van 10W minder snel op dan eerder genoemde opladers.

draadloze oplader
De draadloze oplader van ESR. (Afbeelding: ESR)

AUKEY Wireless Power Bank

Ga je op reis, of wil je onderweg ook draadloos kunnen opladen? Dan is de powerbank van AUKEY voor jou. Met een batterijcapaciteit van 8000mAh kan je je telefoon ongeveer twee keer opladen en kan je zowel met draad als zonder draad opladen. Het nadeel is dat draadloos opladen hiermee minder snel gaat. 5W is voor draadloos opladen het maximum en dat is drie keer zo weinig vermogen als de snelste opladers. Met een prijs van 30 euro is de oplader niet duur.

Dit zijn slechts voorbeelden van het brede scala aan draadloze opladers. Ze komen in verschillende vormen, maten en prijsklasses. Nu draadloos opladen steeds sneller gaat, zou het zomaar kunnen dat het in de toekomst de norm gaat worden en de draad langzaam verdwijnt.

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste draadloze opladers voor de Galaxy S20 toestellen
Sluiten