Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 feb 2018

Nice: de draadloze PS4 headset krijgt een update

Er zijn veel verschillende headsets die je kunt gebruiken wanneer je de PlayStation 4 gebruikt. Headsets zijn handig om te communiceren met je medespelers en om tegelijkertijd qua geluid volledig in de game te zitten. Als je een gamer bent die waarde hecht aan officiële gear, dan is de draadloze PS4 headset van Sony de way to go. Deze zogenaamde PS4 Gold Wireless Headset is al een tijdje op de markt en werkt naar behoren. Als het aan Sony ligt gaat dat alleen nog maar beter worden. Zij geven deze draadloze PS4 headset namelijk een kleine update.

Draadloze PS4 headset

Het is overigens niet een spectaculaire upgrade, waardoor je je oude headset uit het raam kunt gooien. Het is met name de band van de headset die dunner is gemaakt. Daardoor zou hij comfortabeler op je hoofd moeten zitten en is hij geschikter om te gebruiken in combinatie met de PlayStation VR-headset. Daarnaast is de headset nu volledig zwart, terwijl hij daarvoor wat blauwe elementen had. Ook zijn de oordoppen van een dikker materiaal gemaakt, waardoor je minder geluiden van buitenaf hoort.

Draadloze PS4 headset

Je kunt de headset draadloos gebruiken via de meegeleverde USB-dongle. Het is echter ook mogelijk om de headset via een kabeltje te koppelen aan je controller, zoals je met andere headsets ook kunt doen. Tevens kun je de headset op die manier gebruiken op andere devices. Mocht je hem willen gebruiken met je telefoon, dan is dat ook mogelijk. De headset maakt gebruik van 7.1 virtual surround sound, waardoor je al het omgevingsgeluid uit de game goed hoort.

Tot slot kun je via de companion-app verschillende modules aanmaken en inladen, zodat je de headset op elk moment op de gewenste stand kunt zetten. Zo is het bij bepaalde games belangrijker om je medespelers te horen, terwijl je bij andere games juist het omgevingsgeluid meer aandacht wilt geven.

De nieuwe headset gaat binnenkort de oude vervangen en krijgt dan dezelfde adviesprijs. Wanneer hij precies verschijnt is niet bekend. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nice: de draadloze PS4 headset krijgt een update
Sluiten