Jelle van Es
Jelle van Es Tech 4 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze draagbare batterij van Mophie kan óók je laptop opladen

Het idee van een draagbare batterij is niet nieuw. Sterker nog, wie veel op zijn smartphone zit, heeft er wel al jaren eentje nodig. Anders haal je het einde van de dag niet. Ikzelf heb een flinke unit van 11.000mAh, waarmee ik mijn iPhone een aantal keer kan opladen. Tegelijkertijd reis ik regelmatig naar het buitenland en dan probeer ik zoveel mogelijk op een laptop te werken. En dan mis ik wel eens een draagbare batterij voor mijn laptop.

Alsof deze draagbare batterij een stopcontact is

Daar wil Mophie een oplossing voor brengen met de Powerstation AC. Op dit moment komt de draagbare batterij alleen nog maar met een Amerikaans stopcontact input. Het is uiteraard te hopen dat er ook een Europese versie komt, zodat je niet met een tussenstukje hoeft te werken. Uiteraard kun je ook devices via USB opladen, waardoor je voor alles een oplossing hebt.

draagbare batterij

De draagbare batterij heeft een inhoud van 22.000mAh, waarmee je zo’n honderd uur aan smartphoneleven hebt en 20 uur aan een high end tablet. Voor een laptop zoals de Macbook moet de batterij in staat zijn om de laptop volledig op te laden, waardoor je zo’n zeven uur aan extra werktijd hebt. Heb je echter een laptop die veel energie verbruikt, dan brengt de batterij niet veel meerwaarde.

Draagbare batterij met een prijskaartje

Naast het hoge prijskaartje van zo’n 200 dollar is het ook een batterij waar je heel wat ruimte voor in je tas moet vinden. Voor de ouderen onder ons: het heeft de grote van een videoband. Het is dan ook echt wel een batterij voor de zware gebruiker. Maar als je veel onderweg bent en niet afhankelijk wilt zijn van het eventueel aanwezig zijn van een stopcontact, dan is dit iets om over na te denken. Een draagbare batterij die voor alles inzetbaar is. Hier te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze draagbare batterij van Mophie kan óók je laptop opladen
Sluiten