Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 23 sep 2015

Draagbare windmolen laadt overal je apparaten (en zelfs je huis en auto) op

We zijn weer een stap dichterbij als het gaat om de opwekking van groene energie. Ok, windmolens die energie opwekken zijn uiteraard al een tijd geleden uitgevonden en staat ons land er tegenwoordig vol mee, maar met dit initiatief worden ze ook naar de huizen van mensen gebracht. Vorig jaar maakten we hier al kennis met Trinity. Dit ging echter nog om een prototype. De ingenieurs zijn hard aan de slag gegaan en hebben een nieuwe draagbare windmolen ontwikkeld die overal energie kan opwekken.

Verschillende formaten

De guys hebben meerdere varianten van de Trinity windmolen ontwikkeld. Modellen met 50W, 400W, 1000W en 2500W. Je snapt dat de modellen vanaf 400W een stuk minder draagbaar worden en je eerder in de tuin van je huis kunt plaatsen. Of wanneer je met een camper op vakantie gaat. Dan kun je al je stroom voor de camper opwekken. Smart thinking! De 50W uitvoering, de kleinste variant, is wel bedoeld om mee in de rugzak te nemen. Deze weegt namelijk maar 650 gram, is ingeklapt dertig centimeter lang en beschikt over een batterij met een capaciteit van 7500mAh. Het model met 400W kan zo’n zestien keer je iPhone opladen en beschikt de grootste 2500W variant over een batterij met een capaciteit van 300.000mAh. Hiermee kun je bijvoorbeeld je elektrische auto opladen en kun je ‘m achterin de kofferbak kwijt. Deze heeft een afmeting van een meter.

Wil je overal energie kunnen opwekken?

De prijs van de Trinity is uiteraard afhankelijk van het formaat, maar is vanaf omgerekend driehonderdzestig euro hier te koop. Houd in april 2016 de deurbel in de gaten, dan zal de bezorger langskomen om ‘m bij je af te leveren.

Deze man kent geen angst!

Check hier hoe een drone een man filmt die stiekem ligt te zonnen bovenop een windmolen.

Reageer op artikel:
Draagbare windmolen laadt overal je apparaten (en zelfs je huis en auto) op
Sluiten