Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 25 jul 2018

Dragon Ball FighterZ-ontwikkelaar viert zijn dertigste verjaardag op aparte manier

In Japan heb je een groot aantal grote ontwikkelaars en uitgevers. Arc System Works is een ontwikkelaar die qua naam wellicht niet heel erg bekend is, maar wel heel wat grote games achter zijn naam heeft staan. Zo zijn ze verantwoordelijk voor vechtgames als Guilty Gear, Blazblue en Persona 4 Arena. Dit jaar brachten zij misschien wel hun beste game tot nu toe uit: Dragon Ball FighterZ. Een game die overigens in september op de Nintendo Switch verschijnt en waarvan er binnenkort een beta gaat lopen. Dragon Ball FighterZ-ontwikkelaar Arc System Works bestaat inmiddels dertig jaar en dat is reden voor een feestje. Een feestje dat wel heel typisch Japans is.

Dragon Ball FighterZ-ontwikkelaar viert dertigste verjaardag

Op één of andere manier bedacht men dat het een goed idee zou zijn om hun dertigste verjaardag te vieren met een heuse muziekclip. Daarvoor is er samengewerkt met een soort Japans Heavy Metal-bandje, is er een dansje ingestudeerd en worden de verschillende elementen van het werken binnen het bedrijf uitgelicht. Er is een Japanse en een Engelse versie. Er wordt wel gebruik gemaakt van dezelfde clip, dus bij de Engelse versie komen sommige dingen wat raar over. Maar je snapt dan in elk geval wel waar er precies over wordt gezongen.

Japanse versie

Engelse versie

Het is alleen wel te hopen voor Dragon Ball FighterZ-ontwikkelaar Arc System Works niet snel op zoek hoeft te gaan naar personeel. Als ik de clips zo bekijk, dan krijg ik het idee dat er op het kantoor van Arc System Works eigenlijk alleen maar matige wifi is, dat het eten in de cafetaria eigenlijk niet is om aan te zien, dat men er veel te lange dagen maakt en je eigenlijk geen tijd hebt om je familie te zien.

Dragon Ball FighterZ-ontwikkelaar 2

Maar ja, alles voor het geluk van de gamer denken we dan maar. Meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dragon Ball FighterZ-ontwikkelaar viert zijn dertigste verjaardag op aparte manier
Sluiten