Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 14 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Dragon Ball Super film verschijnt in december

De Dragon Ball mangaserie en de bijbehorende anime adapties blijven populair. Naast een hoop games is in 2015 de anime Dragon Ball Super van start gegaan. Deze serie is alweer bijna te einde, maar het verhaal gaat door. Er komt namelijk een bioscoopfilm die al in december dit jaar zal verschijnen.

Dragon Ball Super Film

Deze film zou blijkbaar ingaan op de oorsprong van de Saiyans, een vechtersras waartoe onder andere hoofdpersonages Goku en Vegeta behoren. Tevens wordt er gezegd dat het project de titel Saiyans: The strongest fighting race in the universe’ zal dragen. Naast Goku en Vegeta zullen waarschijnlijk ook personages als Beerus, Whis, Piccolo, Trunks, Gohan en Krilin weer in de film te zien zijn.

Ondanks dat de film 14 december zal uitkomen, geldt dit waarschijnlijk alleen voor Japan. Er is namelijk nog niks bekend over internationale releases. Ook is onduidelijk of er versies in andere talen komen, zoals bijvoorbeeld een Engelse dub. Al is de kans vrij groot, gezien de Europese en Noord-Amerikaanse fanbase. Desondanks werd Dragon Ball Z: Resurrection of F, de vorige Dragon Ball film, niet in Nederland vertoond. Dit tot groot ongenoegen van vele fans.

Ongekend populair

Dragon Ball Super is alweer de vierde anime serie gebaseerd op de Dragon Ball manga van Akira Toriyama. Er worden namelijk sinds 1986 anime vertolkingen gemaakt die het verhaal van de manga grotendeels volgen. Oorspronkelijk in het Japans, maar er kwam ook een Engels gesproken versie. Met name in Europa en Noord-Amerika werd de Engelse versie van Dragon Ball Z, de tweede serie, gigantisch populair. Naast films verschenen er vanzelfsprekend ook vele games en andere merchandise.

dragon ball z want

Gezien het succes van Dragon Ball Z werden zowel de manga als anime steeds uitgerekt. Toch stopte bedenker Toriyama na een tijdje met de manga, waardoor de anime ook afgerond moest worden. In 1996 maakten de studio’s alsnog een nieuwe serie, dit keer niet gebaseerd op een manga. Dit project heette Dragon Ball GT en was lang niet zo’n succes als de voorgaande series. Tegenwoordig wordt het zelfs door veel fans genegeerd. Mede omdat het recente Dragon Ball Super zich focust op het verhaal na Dragon Ball Z en ook doet alsof de gebeurtenissen in GT nooit plaatsgevonden hebben.

Fan project

Tevens werd er al zo’n beetje sinds het begin gesproken over een live-action verfilming, maar die kwam pas zo’n 20 jaar later. Deze film kreeg de titel Dragonball Evolution en verscheen in 2009. Het bleek echter geen succes en de film wordt nog steeds gehaat door veel fans. Hierdoor zijn er tegenwoordig weinig studio’s die nog een Dragon Ball film aan zouden durven, maar enkele fans kwamen onlangs met het onofficiële project Dragon Ball Z: Light of Hope. Deze fanserie loopt nog steeds en wordt over het algemeen zeer positief ontvangen. Onze review van de eerste paar afleveringen kun je hier lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dragon Ball Super film verschijnt in december
Sluiten