Gaming 8 jan 2019 Jelle van Es

Cultgame Dragon’s Dogma: Dark Arisen komt naar de Switch

De Nintendo Switch kent momenteel een mix tussen nieuwe games en titels die al eerder op oudere platformen zijn uitgekomen. In die categorie kun je met volle teugen genieten van games als Diablo 3, Skyrim en Bayonetta 1 en 2. Deze lent komt daar een nieuwe game bij in de vorm van Dragon’s Dogma: Dark Arisen. Het is een absolute cultklassieker die nu een nieuwe kans krijgt.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen naar de Switch

Het originele Dragon’s Dogma verscheen in 2012 op de PlayStation 3 en Xbox 360, waarna de game een jaar later op dezelfde platformen een tweede kans kreeg in de vorm van Dragon’s Dogma: Dark Arisen. Die game kwam vervolgens ook naar de pc, PlayStation 4 en de Xbox One. En nu is het dus de hoogste tijd om de Nintendo Switch aan te doen.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen komt op 23 april uit en lijkt voor een budgetprijs van zo’n dertig euro te worden gelanceerd. Daar hadden de makers van Diablo wat mij betreft ook een voorbeeld aan kunnen nemen, maar dat terzijde. Dragon’s Dogma: Dark Arisen is een actie-RPG waar je een groots avontuur beleeft. Naast de held die jezelf aanstuurt krijg je ook een drietal hulpjes mee die je bij zullen staan. Het resultaat daarvan is een uitgebreid en behoorlijk diep vechtsysteem, waar de fans van houden.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen

Tegelijkertijd moet ik ook wel de kanttekening maken dat Dragon’s Dogma: Dark Arisen een game is met een nogal ruw randje. Als jij van games houdt die werken zoals je het wilt en een verhaal hebben dat logisch is, dan is Dragon’s Dogma: Dark Arisen wellicht niet helemaal je ding. Maar wie zich er voor open heeft gesteld, heeft er van genoten en daarmee is de game de geschiedenisboeken ingegaan als een echte cultklassieker.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen

Wil je meer lezen over alles wat er rondom de Nintendo Switch speelt? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Cultgame Dragon’s Dogma: Dark Arisen komt naar de Switch
Sluiten