Mark Hofman
Mark Hofman Rides 14 feb 2019

Dramatische resultaten voor zelfrijdende Apple auto

Zelfrijdende auto’s zijn de toekomst. Dat is te zien aan bedrijven als Uber, Google en Apple die druk bezig zijn met de innovatie. Maar waar Google al erg ver lijkt te zijn met de ontwikkelingen rondom deze technologie, maakt Apple er een zooitje van. Althans, als we het rapport van de Amerikaanse Department of Motor Vehicles mogen geloven. 

Dramatische resultaten zelfrijdende Apple auto

Apple is, net zoals bedrijven als Google en Uber, bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto. De technologie is vrij nieuw, wat ervoor zorgt dat het ene bedrijf net iets verder is dan het andere. Maar waar Google het spelletje bijvoorbeeld ontzettend goed doorheeft, heeft Apple nog een hele lange weg te gaan. Uit een nieuw rapport van de Department of Motor Vehicles (DMV) zijn dramatische resultaten te zien.

Bij de zelfrijdende auto van Apple moest de chauffeur, op z’n zachts gezegd, nog wel eens ingrijpen. Sterker nog: de chauffeur in de slimme auto was bijna de gehele tijd zelf aan het rijden. Waar Google’s dochterbedrijf Waymo een auto weet te produceren dat 17.846 kilometer zelfstandig kan rijden, heeft Apple er eentje in bezit welke dat zo’n 1,8 kilometer kan. En nee, we hebben geen typefout gemaakt. De data waar dit uit blijkt is gemeten tussen december 2017 en december 2018. De verschillen zijn echt enorm, wat best opvallend is. De producent is al sinds 2015 bezig met Project Titan, zoals het project voor autonome voertuigen heet. Dat het bedrijf uit Cupertino moeite heeft om de concurrentie bij te houden, mag duidelijk zijn.

Echter is het niet alleen Apple die moeite heeft met de technologie. Ook automerken als Mercedes-Benz weten nog weinig resultaat te behalen, met een voertuig wat slechts 2.3 kilometer zelfstandig kan rijden. Check de gehele lijst, afkomstig van het Nederlandse OneMoreThing hieronder.

Wat zijn de plannen?

Ondanks het feit dat Apple al sinds 2015 bezig is met Project Titan, zijn de plannen nog onduidelijk. Zo heeft de producent meerdere malen de focus op zelfrijdende auto’s verlegd. Waar er eerst een hoge prioriteit was voor het project, haalde het bedrijf onlangs nog 200 medewerkers er vanaf. Het gerucht gaat dat de producent zich op dit moment richt op een zelfrijdende shuttlebus, die voor intern gebruik bedoeld is.

Wel heeft CEO Tim Cook laten weten dat hij nog steeds gelooft in de kansen rondom zelfrijdende voertuigen. Volgens de beste man is dit “het meest ambitieuze machine learning-project ooit!”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dramatische resultaten voor zelfrijdende Apple auto
Sluiten