Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 8 jul 2017

Deze hoofdband verbetert je nachtrust met slimme technologie

Met notificaties die constant binnenkomen en de algehele stress van het dagelijks leven is het voor steeds meer mensen moeilijk om eens van een goede nachtrust te genieten. De markt met apparaten om de nachtrust te bevorderen floreert  op het moment en we mogen weer een nieuw apparaatje verwelkomen. Zoals andere apparaten gebruikt de Dreem hoofdband ook geluiden om je nachtrust te bevorderen. Deze hoofdband gebruikt echter wel een unieke manier om de geluiden naar je oor te brengen.

Specifieke reeksen van geluiden kunnen je nachtrust verbeteren

Geluid zou een belangrijke rol spelen in het reguleren van de hersenen tijdens het slapen. De Dreem website legt uit dat ze erachter zijn gekomen welke specifieke reeksen van geluiden en audio programma’s dit reguleren het beste doen, zodat je optimaal uitgerust wakker wordt. Deze reeksen en programma’s vormen de grondslag van wat Dreem is en zorgen voor de magie van de band.

Dreem hoofdband

Dreem Headband is uitgerust met EEG sensoren

Om de hersenen te reguleren moet natuurlijk eerst gemeten worden wat ze precies aan het doen zijn. Dit gebeurt door middel van een elektro-encefalogram (EEG). We hebben het allemaal wel eens in een ziekenhuisserie gezien. De patiënt krijgt dan een soort kapje op met meer dan honderd sensoren. Ook de Dreem hoofdband is uitgerust met deze sensoren, alhoewel het er in dit geval maar zes zijn.

Dreem hoofdband

Kunstmatige intelligentie verwerkt de gemeten hersengolven

Nadat de hersenen onder de loep zijn genomen met de uitgeklede EEG scan wordt de verzamelde data vervolgens verwerkt door een kunstmatige intelligentie. Bij het analyseren van de gegevens wordt een op maat gemaakt programma van geluiden opgesteld om de hersengolven weer in het gareel te krijgen.

Dreem hoofdband voor een betere nachtrust

Vibraties van de geluiden worden rechtstreeks naar de schedel gestuurd

Dan komen we bij het gedeelte dat zo uniek is aan deze slaaphulp. In plaats van de geluiden via een koptelefoon aan de slaper te laten horen, worden deze overgebracht door de vibraties rechtstreeks naar de schedel te sturen. Op deze manier gaan de geluiden rechtstreeks naar de oren, zonder zich eerst een stukje door de lucht te verplaatsen zoals bij normale koptelefoons. Op deze manier stoor je ook niet degene die naast je ligt met rare geluid reeksen.

Dreem hoofdband

Voorbestellen met 100 dollar korting

Op het moment wordt er nog druk getest met de hoofdbanden en zouden de resultaten indrukwekkend zijn. het is mogelijk de Dreem Headband alvast te bestellen voor een gereduceerde prijs van 399 dollar. Na lancering zal hij te koop zijn voor 499 dollar.

Het wordt zo langzamerhand bijna een heel ziekenhuis in je kamer. Waar de Dreem hoofdband via EEG je hersengolven meet, gebruikt deze Fitbit wearable een licht scanner om het zuurstofgehalte in je bloed in de gaten te houden.

Reageer op artikel:
Deze hoofdband verbetert je nachtrust met slimme technologie
Sluiten