Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 3 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Dress to impress: zo laat je jouw Memoji een kerstmuts dragen

De introductie van de iPhone X was om meerdere redenen evolutionair. Naast het scherm, dat van rand tot rand loopt, is het ontgrendelen dankzij Face ID een stuk veiliger geworden. Maar met de komst van de kenmerkende notch voegde Apple nog een nieuwe feature toe: Animoji. Welke nu klaar is voor de feestdagen.

Memoji

Als je in het bezit bent van een iPhone of iPad met Face ID, dan kan je met iOS 12 een eigen Animoji-karakter creëeren. Deze zogenaamde ‘Memoji’ is volledig aan te passen, waardoor je een geanimeerde kopie van jouw gezicht kunt maken. Of een ander karakter, natuurlijk. Dankzij de geavanceerde technologie van Face ID kopieert de Memoji jouw gezichtsuitdrukkingen. Leuk om als iMessage-sticker te gebruiken. Of tijdens een FaceTime-gesprek met vrienden.

Animoji Apple
Animoji in actie

Kerstsfeer

Maar tijdens de kerstdagen mag een kerstmuts natuurlijk niet ontbreken. En dus heeft Apple een échte kerstmuts aan de digitale garderobe toegevoegd.

Zodra je een eigen Memoji hebt gecreëerd, is het mogelijk om je geanimeerde zelfbeeld een hoofddeksel te laten dragen. Één van de laatste opties is een kerstmuts. Omdat de kleuroptie standaard op ‘wit’ staat, valt het model echter niet zo snel op. De kleurkiezer brengt hier echter verandering in. Door de kleur ‘rood’ te kiezen, verander je de muts binnen no time tot een echte december-klassieker.

Voor de creatievelingen onder ons is het natuurlijk ook mogelijk om naast je “eigen” Memoji het digitale evenbeeld van de Kerstman aan te maken. Niets houdt jou meer tegen om de hele maand december in de kerstsfeer te FaceTimen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dress to impress: zo laat je jouw Memoji een kerstmuts dragen
Sluiten