Drie alternatieven voor Apple Maps

Degene met een iPhone 5 of wie zijn oudere iPhone heeft geupdate naar OS 6.0 heeft vast al vervelende ervaringen met het falende Apple Maps. Apple had genoeg van het prima functionerende Google Maps en kwam met zijn eigen route- en navigatieprogramma, met al zijn kinderziektes van dien. Maar niet getreurd, zie hier drie alternatieven, varierend van gratis tot 90 euro.

1. Waze

Dit is wat je noemt een sociale navigatie-app. Het baseert zijn informatie op zogeheten crowd-sourced data, wat er dus voor zorgt dat de info zo up-to-date mogelijk is.  Weliswaar alleen voor automobilisten, maar met voice-guided navigatie is dit een prima alternatief voor Apple Maps. Bovendien kost het ook nog eens noppes. En het werkt prima. Geloof ons, we hebben ‘m zelf ook.

2. Navigon
Deze app is nagenoeg net zo duur als TomTom, 90 euro, maar er is ook een gratis versie beschikbaar. De app is ontwikkeld door de mensen van Garmin en dan weet je dat het goed zit. Met een gelikte dag- en nachtvormgeving en ook geschikt voor wandelaars en fietsers.

3. CoPilot Live

Nog zo eentje die alleen bruikbaar is in de auto. Maar een stuk goedkoper dan Navigon of TomTom, namelijk 29 euro. Maar wanneer je veel in de auto zit, heb je best wat over voor een goed werkend navigatiesysteem, toch? Eveneens uitgerust met voice-guidance en keuze tussen 2D en 3D kaarten.

Reageer op artikel:
Drie alternatieven voor Apple Maps
Sluiten