Dankzij deze video maak je dé drie beginnersfouten die elke fotograaf maakt niet

Of je nou met een smartphone, een DSLR of een point-and-shoot fotografeert, je zult beginnersfouten maken. Dat maakt niet uit, daar ben je immers beginneling voor. Maar ja, als je die beginnersfouten kunt mijden is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Niet 1, niet 2, maar 3 beginnersfouten

Nu we met onze smartphone een kwalitatief goede camera altijd in onze broekzak hebben is het wel zo slim om je voor dé drie fouten die beginnende fotografen maken te behoeden. Je vakanties en dagjes uit zullen zodoende een stuk beter worden gedocumenteerd. En dat is natuurlijk altijd goed nieuws.

In de onderstaande video zie je daarom de drie beginnersfouten die vaak worden gemaakt. Ook wordt er uitgelegd hoe je je voor die fouten kunt behoeden en mooiere foto’s schiet. Thanks guys en alsjeblieft! ;)

[accordion title=”Beginnersfouten die elke fotograaf maakt”]

  • 1. Heldere delen overbelichten: zorg dat jij je instellingen aanpast aan het meest lichte gedeelte van je foto. Het is, indien je in RAW schiet, mogelijk om de donkere delen van je foto wat op te krikken. Overbelichte delen nog (in detail) zichtbaar maken is een lastiger en vaak zelf onmogelijk.
  • 2. Zet mensen zo natuurlijk mogelijk op de foto: zorg ervoor dat je mensen niet gaat vertellen hoe ze moeten staan, maar probeer ze daar zelf tot te laten komen. Dat kan bijvoorbeeld door ze een emotie te laten vertolken.
  • 3. Houd rekening met het licht: heb jij een prachtige spot gevonden voor je foto? Of heb jij een object in gedachten die je wilt fotograferen? Let dan op het (natuurlijke) licht. Essentieel voor je foto en de kwaliteit daarvan.

[/accordion]

Jouw beurt

En nu aan de slag jij. Die beginnersfouten laat je achter je en dat ga je merken. Je kunt je foto’s beter nabewerken, alles ziet er net even natuurlijker uit en is prachtig belicht. Dat is toch de essentie van de fotografie.

En nu je skills weer naar een hoger niveau tillen. Wij raden je aan met deze gratis fotografiecrusus van Harvard te beginnen. Check dan nog even deze smartphonefotografietips en deze hacks. Daar ben je wel weer even zoet mee.

Reageer op artikel:
Dankzij deze video maak je dé drie beginnersfouten die elke fotograaf maakt niet
Sluiten