Jelle van Es
Jelle van Es Games 21 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Drie MMORPG’s die vandaag de dag de moeite waard zijn

In 2005 maakte de wereld kennis met World of Warcraft. De game gaf je de mogelijkheid om met vele spelers tegelijkertijd een online wereld te betreden en daar vele avonturen te beleven. Het was een groot succes en zorgde er voor dat vele andere uitgevers probeerden om daar een graantje van mee te pikken. Elke partij kwam wel met een MMORPG uit. Het grootste gedeelte daarvan was erg matig en waren te veel gebaseerd op World of Warcraft, maar dan minder goed. Inmiddels is de hype van de MMORPG achter ons. Toch is het nog steeds een genre waarin je heel wat toffe dingen kan beleven. Dit zijn wat ons betreft de drie fijnste MMORPG’s van dit moment.

De MMORPG’s van 2019: World of Warcraft

World of Warcraft is ruim tien jaar na zijn release nog altijd een MMORPG om van te genieten. Om de twee jaar is er gemiddelde wel een grote uitbreiding voor gekomen, waardoor er altijd wel iets nieuws was te ontdekken. Ook werden er tussendoor updates doorgevoerd met nieuwe raids, dungeons en meer. Hoewel de game visueel gezien wat verouderd is, is het idee van het voltooien van quests, het maken van online vrienden en samen vechten in raids ongekend goed. Het is een game die gewoon ijzersterk in elkaar zit. Er is altijd wel iets te doen en tegelijkertijd hoef je er ook weer niet uren achter elkaar in te steken om er wat uit te halen.

MMORPG

De MMORPG’s van 2019: Final Fantasy XIV

De start van Final Fantasy XIV was vals. De game zat vol met bugs en was eigenlijk niet leuk om te spelen. Gelukkig zagen de makers dat zelf ook in. De release werd teruggehaald en twee jaar later werd de game opnieuw uitgebracht onder de naam A Realm Reborn. Inmiddels zijn er al twee grote uitbreidingen op gekomen en staat deze lente de derde grote update op de planning. Het is een game die een compleet ander soort vechtsysteem heeft en meer draait om de belevenis van het verhaal in je eentje. De makers hebben het echt voor elkaar gekregen om een Final Fantasy-ervaring in een online wereld te creëren. Bovendien is er enorm veel te doen en is de community erg fijn, waardoor je als nieuwkomer goed wordt geholpen.

The Viera

De MMORPG’s van 2019: The Elder Scrolls Online

De laatste game is The Elder Scrolls Online. Waar Final Fantasy XIV een Final Fantasy-ervaring in een online wereld is, dan kun je hetzelfde zeggen over The Elder Scrolls Online. De game speelt niet helemaal als een Elder Scrolls-game, hoewel er wel wat dingen zijn die overeenkomen. Het is echt een mix tussen beiden. Het is daarmee misschien wel de makkelijkste MMORPG om er in te komen, omdat de kans groot is dat je wel eens Skyrim hebt gespeeld. Ook deze game heeft heel wat updates ontvangen en is zowel leuk om je eentje als met vrienden te spelen.

MMORPG

Met deze games ben je verzekerd van vele uren aan avonturen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Drie MMORPG’s die vandaag de dag de moeite waard zijn
Sluiten