Daniel Koster
Daniel Koster 24 sep 2016

Zon, zee, containerwoning: wonen in drijvende containerwoningen

Waar wij van Nederland en Amsterdam houden, zit de wereld vol met allerlei andere pareltjes. Nu gaan we je niet vertellen dat je moet verkassen. Echter is het wonen in Kopenhagen het overwegen waard. Vooral met deze drijvende containerwoningen. Snel naar Nederland die dingen!

Water, water en nog eens water

Normaliter bouwen we huizen op de vaste grond. De aardbol is echter voor een flink deel met water bedekt. Waarom zou je er dan niet ervoor zorgen dat we woningen op het water bouwen? Dat is in ieder geval de oplossing voor het woonprobleem in Kopenhagen waar Urban Rigger mee kwam. In Kopenhagen is namelijk, net als in Amsterdam, een flink woontekort. Het kost daarom klauwen met geld om in het centrum te wonen, of je moet een woning kiezen die zich verder van het centrum bevindt. But not anymore!

De oplossing is slim. Kopenhagen kent veel water. Wederom net zoals Amsterdam. Door zeecontainers die relatief goedkoop én modulair zijn te gebruiken wordt dit water optimaal benut. De containers zelf kennen een slaapkamer, badkamer en keuken die allemaal privé door de inwoner te zijn gebruiken. Daarnaast kun je er lekker gezamenlijk chillen. Je kunt denken aan een binnenplaats met fietsopslag, barbecue spot en dakterras. Eén unit bestaat trouwens uit zes containers die in een driehoek worden neergezet. Ze worden via zonnepanelen van energie voorzien en het verwarmen en koelen van de woningen wordt via het omringende water gedaan.

Die drijvende containerwoningen naar Nederland alsjeblieft!

De eerste unit van twaalf kamers is reeds een feit. Op 21 september werden ze onthuld. Het project lijkt een succes. De pijlen worden nu op Zweden gericht, dat land is dus de volgende. Laten we hopen dat er daarna aan Nederland wordt gedacht. Wij zien zo’n unit wel op het IJ in Amsterdam drijven. We willen trouwens überhaupt meer containerwoningen zien, want deze ontwerpen laten zien hoe tof het wonen in een container kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zon, zee, containerwoning: wonen in drijvende containerwoningen
Sluiten