Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 sep 2017

Met dit waterfilter wordt je kraanwater nog puurder dan mineraalwater

Bijna twee maanden geleden verscheen opeens in het nieuws dat er één of andere stof genaamd GenX in ons kraanwater zou zitten. De dubieuze stof bleek uiteindelijk niet overal in het land in het kraanwater te zitten en gelukkig ook niet in een dodelijke hoeveelheid. Maar de stof zit er wel in, hoe weinig dan ook, en wie weet wat er nog meer stiekem in het water zit dat we zo vrolijk drinken. Om er zeker van te zijn dat je schoon water drinkt heeft het Zwitserse bedrijf Novamem de DrinkPure waterfilter voor je kraan ontwikkeld.

Normale filters halen alleen chloor uit water

Het is opvalled dat de DrinkPure filter van een Zwitsers bedrijf afkomstig is. In Zwitserland heb je de filter namelijk bijna niet nodig, aangezien de meeste mensen vers bergwater uit de kraan krijgen, dat nog lekkerder is dan je flesje mineraalwater. Waarschijnlijk willen ze deze ervaring delen met de wereld. Michael Loepft van Novamem vertelt in een gesprek met de website Bored Panda, dat de huidige filters vaak alleen chloor uit het water halen.

DrinkPure waterfilter

Waterfilter voor bacteriën, virussen en pesticiden

Alleen chloor filteren was voor Novamem niet genoeg en het bedrijf ontwikkelde een filter, welke naast chloor ook allerlei andere ziekteverwekkers uit het water filtert. Volgens de makers verwijdert de filter 99,9999 procent van de bacteriën en 99 procent van de virussen uit het water. Daarnaast worden er ook grotere deeltjes, pesticiden en andere ziekteverwekkende stoffen uit het water gehaald. Wat ook fijn is dat DrinkPure daarnaast nog nare geurtjes aanpakt. En door gebruik te maken van geactiveerde koolstof, is DrinkPure ook nog eens zelfsteriliserend.

Groener dan flesjes water kopen

Als je het kraanwater niet helemaal vertrouwt, kun je natuurlijk ook flesjes mineraal- of bronwater gaan halen. Dat is alleen veel meer werk en je zorgt ook nog eens voor meer plastic afval. Een waterfilter lijkt de makkelijkste manier te zijn en als de claims van Novamem waar zijn, haal je het meest pure water gewoon via je kraan in huis. Met één filter cartridge maak je zo’n 500 liter water schoon en bespaar je behoorlijk wat vergeleken met flesjes kopen.  Om de DrinkPure filter te kopen kun je het project steunen op Kickstarter met minimaal 21 euro. Je kunt kiezen uit drie verschillende uitvoeringen in plastic, chroom en roestvrij staal.

Naast water wil je soms ook je wijn filteren. Er zitten namelijk sulfieten in je wijn om hem goed te houden, maar wanneer je hem gaat drinken heb je ze niet meer nodig. Met de Üllo filter smaakt je glas wijn lekker puur, alsof hij zo uit de wijngaard komt.

Reageer op artikel:
Met dit waterfilter wordt je kraanwater nog puurder dan mineraalwater
Sluiten