Vernuftige gadget PITTA is een drone, 4K-actiecamera en beveiligingscamera in één

Terwijl wij drones een beetje uit het oog zijn verloren, omdat er niet al te veel spannends in de markt gebeurde, lijkt een kleine drone 2018 te veroveren. Gadgetfabrikanten verduurzamen dus waarom zou je een drone, een actiecamera en een beveiligingscamera niet in één apparaat stoppen? Juist ja, maak kennis met PITTA.

Drone + 4K-actiecamera + beveiligingscamera = Pitta

Het drone-assortiment is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Er is een onbemand vliegtuig in elk formaat te vinden en kun je een keuze perfect op jouw behoeften afstemmen. Om verveelde momenten door te komen heb je aan de SKEYE Nano Drone wel genoeg. Ben je van plan om professionele videobeelden te schieten dan is de DJI Mavic Pro een hoogvlieger.

Toch gebeurde er in 2017 niet al te veel op het gebied van drones. Zeker na de fail van de succesvolle Kickstarter Lily-drone werden mensen sceptisch. De waterdichte gadget die je automatisch zou volgen haalde miljoenen binnen, maar kon de verwachtingen niet waar maken. Het project werd uiteindelijk gecanceld en mensen konden fluiten naar hun apparaat. 2018 gaat echter wel verdomd goed van start. PITTA is namelijk een drone die je voor meerdere doeleinden kunt inzetten.

drone

Het balvormige model beschikt over een afmeting van 170 millimeter en weegt slechts 200 gram. Je kunt ‘m inzetten als drone, actiecamera en beveiligingscamera. Via een eenvoudig modulair kliksysteem transformeer je ‘m in een andere gedaante. De vleugels van PITTA zijn dan ook eerder een accessoire die via een magnetisch systeem aan het design wordt geklikt.

Automatisch volgen

De software om drones mee te bedienen wordt door de jaren heen steeds beter, dus dat geldt ook voor de besturing van PITTA. Het apparaat weet direct of je ‘m als drone of bijvoorbeeld actiecamera gebruikt en heb je de beschikking tot een volgfunctie. Dankzij deze feature zal het apparaat je automatisch volgen en video’s van je schieten. Nog geen ervaren piloot? Dan doet de automatische piloot wonderen voor je. Deze piloot is uiteraard niet verplicht om in te schakelen.

Om PITTA op te laden plaats je ‘m in een oplaaddock. Via deze weg transformeer je ‘m in een beveiligingscamera die de beelden live naar je smartphone streamt. Je zou jezelf bijna afvragen waarom dit product niet eerder is bedacht. De batterij gaat als actiecamera zo’n 100 minuten mee, als drone 15 minuten. Filmen doet ‘ie met een 4K-camera en een snelheid van 30FPS.

pitta

De prijs

De drone is binnen mum van tijd ontpopt tot een waardig Kickstartersucces. Het doel is snel bereikt en kun je ‘m voor zo’n 300 euro hier bestellen. Naar verwachting heb je ‘m in mei 2018 in huis. Benieuwd wat voor moois er nog meer verkrijgbaar is? Check dan onze speciale gadget-pagina.

Reageer op artikel:
Vernuftige gadget PITTA is een drone, 4K-actiecamera en beveiligingscamera in één
Sluiten