Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 2 feb 2018

De Bionic Bird is een drone dat als een vogel rondvliegt

Als je aan een drone denkt, dan denk je gauw aan iets dat gebaseerd is op een helikopter. Niet voor niets wordt een drone ook wel een quadcopter genoemd. Wil je echter een keer het gevoel hebben dat je met een vogel rondvliegt, dan kun je wellicht je heil vinden in de XTIM BB1 Bionic Bird Deluxe Drone. Dat is een hele mond vol voor iets dat in het kort een robotvogel is. Maar het is wel een toffe gadget.

Vlieg als een vogel met de Bionic Bird

Met de XTIM BB1 Bionic Bird Deluxe Drone kun je een snelheid halen van zo’n 16 kilometer per uur en heeft een de drone een vliegbereik van ongeveer 100 meter. Je bestuurt hem met je telefoon door middel van een speciale app. De XTIM BB1 Bionic Bird Deluxe Drone is behoorlijk licht, waardoor hij zo opstijgt en wegvliegt. De robotvogel wordt geleverd met een eivormige oplader, die hem in een minuut of tien volledig oplaadt. Vervolgens gaat hij zo’n 12 vluchten mee, waarbij elke vlucht zo’n acht minuten duurt. Kortom, op een rustige lentedag is dit iets waar je een tijd mee kunt experimenteren. Het lijkt daarbij wel min of meer een must dat er niet al te veel wind staat. Omdat de drone zo licht is, loop je het risico dat hij volledig wegwaait en je hem vervolgens uit de sloot kunt vissen.

Bionic Bird

Mocht je interesse hebben in deze speciale drone, dan laat de onderstaande video je zien wat je zoal kunt verwachten. Ook is het handig om de video af te kijken en via de bloobers te zien dat het niet iets is waar je gemakkelijk mee omgaat.

Mocht je interesse hebben in de Bionic Bird, dan kun je hem hier aanschaffen. Hij kost iets meer dan 90 euro, dus het is wel geen goedkoop. Als geld geen kwestie is, dan hebben we hier een paar drones die echt tof zijn. Of check de Parrot Disco waarmee wij onlangs ‘rondvlogen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Bionic Bird is een drone dat als een vogel rondvliegt
Sluiten