Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 13 nov 2016
Leestijd: 4 minuten

Van brandweerman tot je waakhond: hier kun je je drone voor inzetten

Drones, drones, drones, je hoort er steeds meer over. Nu bedrijven als GoPro en DJI met goedkopere en mobielere drones komen, worden ze ook steeds bruikbaarder voor de ‘normale’ consument. Maar dit is slechts het begin. De drone heeft veel meer in zijn mars.

Drones het vuile werk laten opknappen

Dag waakhond, hallo waakdrone

Je hebt geen waakhond, sleutels of ander beveiligingsmechanisme meer nodig met drones. Er werken nu al bedrijven aan systemen die gevaar kunnen herkennen en vervolgens een drone op pad sturen om dit gevaar te inspecteren. Dat is toch baas?

Taa tuu taa tuu

Zo’n ambulance die via de openbare weg van het ziekenhuis naar een spoedgeval toe moet, dat is niet ideaal. Een medische drone die van allerlei medicijnen en apparaten is voorzien, dat zien we dan weer wel zitten. Die vliegt gemakkelijk en snel naar het spoedgeval toe. Dit kan zelfs de overlevingskans van het slachtoffer vergroten.

Laat die Albert Heijn bezorgservice maar, ik heb een drone

Waarom niet een bestelling bij de Albert Heijn doen en dan je drone op pad sturen om die bestelling op te halen? Dat is de toekomst waar we heen gaan. En dat werkt natuurlijk ook omgekeerd. Stel dat jij je portemonnee bent vergeten? Even je drone erbij pakken om ze op te halen. Handig!

Drone, laat de hond even uit!

De hond moet elke dag worden uitgelaten. Dat is vaak fijn, even ertussenuit. Soms is het niks. Zo kan het regenen of ontzettend koud zijn. Of wat als je ziek bent? Dan kun je je drone er met je hond op uit sturen.

De auto pakken? Ik pak mijn drone!

Wie zegt dat drones enkel voor het vervoeren van kleine objecten zijn? Waarom niet als mens even in je drone stappen om naar de supermarkt te snellen? De Ehang 184 belooft deze gedachte waar te maken.

Heeft de brandweerman nog een toekomst?

De brandweerman is stoer en wordt dikwijls als aantrekkelijk bestempeld. Dat is met drones anders, maar ze zijn wel degelijk handig voor het blussen van brandjes. Gewoon overvliegen of zelfs een brandend gebouw invliegen en de drone doet de rest.

Het schieten van prachtige beelden

De cameraman wordt langzaam maar zeker vervangen. In plaats daarvan zie je allerlei mannetjes achter hun drone-apparatuur zitten. Die besturen dan drones en maken unieke beelden. Dat deden wij bij onze WANT-report van de Tesla Model X trouwens ook. Die safaribeelden zijn toch vet?!

Search and rescue

Stel dat er iemand is vermist. Dan kan een drone goed werk verrichten in de zoektocht naar die persoon. Uiteraard wordt alle hulp bij een zoektocht gewaardeerd en een drone kan zeker een handje helpen.

Beter internet, let’s go

Hier is Facebook nu al een tijdje mee bezig in de vorm van de Aquila-drone. Die vliegt op zonne-energie en zorgt vanuit de lucht voor beter internet. Vooral in derde wereldlanden zonder zendmasten is dit een uitkomst. Nice!

Een nieuwe manier van reclame maken

Op het strand zie je dikwijls van die vliegtuigen langs vliegen met van die banieren achter zich. Daar staan dan reclameleuzen op. Slim, maar met drones kun je dit nog veel toffer aanpakken. Gave animaties en voorstellingen geven met meerdere drones zien wij wel zitten. Dat gaat vast en zeker gauw komen.

Het vervangen van de tuinman

Een drone die voor je onkruid wiedt, de bladeren bij elkander veegt en de plantjes water geeft. Dat lijkt ons wel wat. Alleen is die droom voor nu nog verre van realistisch..

Op de boerderie

De boer heeft het maar zwaar. Wat dacht je van het zaaien van zijn gewassen en het bewateren van deze zaden. Zet hier lekker drones voor in zodat jij als boer vanuit je luie stoel je vak kunt beoefenen. Hmm, dat lijkt ons wel wat. Misschien dat wij in de toekomst wel op de boerderie gaan werken.

Vele mogelijkheden

Je kunt wel stellen dat de drone talloze mogelijkheden met zich meebrengt. Dat-ie nu nog niet zo ver is dat-ie autonoom allerlei taken kan vervullen is jammer. Maar we weten allemaal dat we in een technische revolutie zitten. Met de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie is een drone die de bovenstaande taken kan vervullen niet uit de lucht gegrepen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Van brandweerman tot je waakhond: hier kun je je drone voor inzetten
Sluiten