Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 okt 2018

Bouw je eigen werkende LEGO-drone met Force Flyers

Het spelen met een drone is erg leuk om te doen. Een hoogwaardige drone is ideaal om prachtige beelden mee te schieten van de mooie natuur, mits het natuurlijk niet verboden is om in dat gebied rond te vliegen. Maar hoe weet je nou of je een drone meer dan één keer gaat gebruiken? Wat dat betreft is het handig om eerst een instapmodel aan te schaffen om te kijken of het bevalt. En als je ook nog iets met LEGO hebt, dan is de reeks van de Force Flyers ideaal om in huis te halen. Dit is namelijk een variant die je zelf in elkaar zet en er daarna mee kunt gaan vliegen.

Bouw je eigen drone met de LEGO-achtige Force Flyers

Volgens de makers is hij uit te bouwen met LEGO-blokjes, maar die hoef je niet te hebben om vanuit een starterskit een vliegend voorwerp te maken. Er zijn vier varianten die je in huis kunt halen. Het gaat om concepten gebaseerd op de politie, de brandweer, het leger en een ruimtevaartschip. Met het starterskit kun je dan je eigen variant maken volgens de gebruiksaanwijzingen, maar je kunt vanaf die basis het ook uitbouwen naar iets dat net iets toffers is. Daarbij leert de gebruiker ook nog handige dingen zoals de balans en de kracht waarmee het voertuig op kan stijgen.

LEGO Drone

Het voertuig maakt gebruik van plastic dat tegen een stootje kan, waardoor het niet erg is als je drone neerstort. Ook kun je alles daarna weer in elkaar zetten. Hij maakt verder gebruik van een auto-stabiliteitsfunctie, waardoor het ook voor kinderen zeer goed te gebruiken is. De set kost zo’n 40 euro en is onder andere hier te bestellen. Wil je toch iets liever een andere drone hebben? Dan hebben we hier een handig overzicht met allemaal nieuwtjes.

Reageer op artikel:
Bouw je eigen werkende LEGO-drone met Force Flyers
Sluiten