Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 22 mei 2018

Zin in een stukje drone? Deze is van pizza gemaakt

Het Spaanse YouTube kanaal deDrones draait, zoals je zou verwachten, helemaal om drones en de mannen achter het kanaal houden ervan om af en toe ook een onconventioneel exemplaar te maken. Nadat ze zich hadden uitgeleefd met 3D-printen, karton en CD-roms, bedachten ze dat natuurlijk een een drone van pizza gemaakt moest worden. Hoezo pizza bezorgen? Hij komt er gewoon zelf aanvliegen.

Harde pizzabodem met drone componenten

Eric Ponce Rodriguez, deDrones oprichter, vertelt in een gesprek met Digital Trends dat hij het bijzonder project begon om zijn YouTube volgelingen te vermaken. Daarnaast was hij ook geïnteresseerd in de vraag of een pizza drone ook daadwerkelijk zou kunnen vliegen.

Hij begon met het bakken van een erg harde pizzabodem en voegde daar de normale componenten van een drone aan toe, zoals motoren, propellers, een camera, flight controller en een batterij. Toen de montage eenmaal klaar was, voegde hij natuurlijk nog wat kaas, peperoni en groene pepers toe. Het moest tenslotte een pizza zijn.

Pizza drone deDrone

Pizza drone niet bestand tegen stunts

De Pizza drone ging inderdaad de lucht in, maar was toch behoorlijk lastig om te besturen. Hij vibreerde en toen Rodriguez een poging deed tot een kleine stunt, brak één van de armen eraf. Om het vliegen zo makkelijk mogelijk te maken, gebruikte hij de camera om een zogenaamde “first-person-view vliegbril” te maken.

Pizza drone

Best eetbaar

De vraag is natuurlijk of hij uiteindelijk de drone ook nog kon opeten. Rodriguez was dat inderdaad van plan, maar helaas was dat een verloren zaak. De drone was namelijk in 100 stukjes uit elkaar gevallen en niet echt meer eetbaar. Wel heeft hij daarna een replica gemaakt, welke hij natuurlijk wel heeft opgepeuzeld. Hopelijk was hij enigszins te eten. Een krokante bodem is lekker, maar hij moet ook alweer niet zo hard zijn dat je tanden eraan gaan.

Mocht je zelf aan de slag willen met pizza’s (en mogelijk drones), is deze pizzaoven misschien handig. Je kunt hem gewoon op je fornuis gebruiken, zodat je altijd verse pizza’s in huis hebt om mee te experimenteren.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Zin in een stukje drone? Deze is van pizza gemaakt
Sluiten