Daniel Koster
Daniel Koster Uncategorized 5 jul 2017

Het beste van twee werelden: je eigen drone van LEGO bouwen

Drones zijn steeds meer verweven met het leven van de Nederlander. Met initiatieven als de GoPro Karma drone wordt het namelijk steeds betaalbaarder en gemakkelijker om ze te gebruiken. Dat komt jouw leven ten goede, aangezien je unieke beelden kunt schieten. De volgende stap is nu gezet, je eigen drone van LEGO bouwen!

Waarom een drone kopen als je een drone van LEGO kunt bouwen?

Wij zijn al jaren verliefd op LEGO. Man, wat kun je daar gave dingen mee bouwen. Een Porsche 911 bijvoorbeeld of historische gebouwen ermee repareren. Nu kun je met het speelgoed dus ook een drone in elkaar zetten. Dat klinkt ingewikkeld, maar valt reuze mee. Je zou zelfs binnen een kwartier de drone in elkaar kunnen zetten. Een drone met vier-, zes- of acht propellers is dan het resultaat.

Het gaat hierbij om een LEGO-pakket dat bestaat uit LEGO-steentjes, kleine propellers, motortjes en een voorgeprogrammeerd Arduino-moederbord. Via de instructies zet je ‘m in elkaar. Met een bijbehorende applicatie óf afstandsbediening kun jij de drone vervolgens besturen. Zo leert de bouwer spelenderwijs meer van drones. Cool.

Nu nog een camera..

Het enige dat-ie nog mist is een camera. Maar ja, met een beetje handigheid kun je dat verhelpen. Het pakket wordt je voor 175 euro inclusief verzendkosten door Flybrix aangeboden. Dat vinden wij voor een dergelijk uniek LEGO-pakket nog wel meevallen. Oh er worden trouwens ook diverse LEGO-poppetjes meegeleverd! Echter zouden wij je aanraden om op deze manier een LEGO-poppetje met je eigen gezicht te bewerkstelligen. Zo bestuur jij de drone én vlieg je tegelijkertijd ook zelf mee. Dat is toch goud?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het beste van twee werelden: je eigen drone van LEGO bouwen
Sluiten