Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 20 jul 2019

Zo tover je je drone om tot een vuurspuwende draak

Het lijkt erop dat de mens het gewoonweg niet kan weerstaan om gevaar op te zoeken en om gadgets om te toveren tot mogelijke wapens. De vlammenwerper lijkt in het bijzonder een gewild item te zijn. Zo bedacht Elon Musk vorig jaar dat zijn Boring Company best ook “vlammenwerpers” kon verkopen, hoewel de man zelf toegeeft dat het niet echt een goed idee was. Om de vlammenwerper nog wat gevaarlijker te maken is het tegenwoordig ook mogelijk om je drone ermee uit te rusten. Dat doet de Throwflame attachment. Waarom iemand zoiets zou maken? Kijk terug daar de eerste zin van het artikel.

Drone met vlammenwerper

De Throwflame is zoals gezegd een soort “opzetstukje” voor je drone, waardoor je vliegende gadget omgetoverd wordt tot iets dat in apocalyptische tijden erg handig zou kunnen zijn. Je moet daarna wel bereid zijn om weer hard weg te rennen met je drone, aangezien je maar zo’n anderhalve minuut vuur kunt spuwen. Volgens de makers van de vlammenwerper zou je echter wel zombies tot op een afstand van zo’n 7,5 meter kunnen raken. Mits je natuurlijk je drone enigszins goed kunt besturen.

drone vlammenwerper

Duur grapje

Om met de vlammenwerper aan de slag te gaan, heb je wel iets krachtigers nodig dan je standaard drone uit de Action. Ook zul je behoorlijk wat over moeten hebben om (op een veilige manier en uit de buurt van mensen, bossen en huizen) met de Throwflame aan de slag te gaan. Het opzetstukje komt namelijk met een prijskaartje van omgerekend 1.336 euro. Iets vertelt ons echter dat zo’n ding in Nederland wel verboden moet zijn (of zou moeten zijn).

Als je niet van plan bent om met vlammenwerpers bezig te gaan, kun je ook best eens een wat goedkopere drone uitproberen. In onze Want Test hebben we alvast een betaalbaar exemplaar van AliExpress voor je getest.

 

The Next Web

Reageer op artikel:
Zo tover je je drone om tot een vuurspuwende draak
Sluiten