Dry January: een maand geen alcohol? Deze app sleept je er doorheen

Velen van ons hebben zich tijdens de feestdagen niet tekort gedaan aan lekker eten en hier en daar wat drankjes. Om het jaar met een schone lei te beginnen lassen sommige mensen een ‘dry January‘ in, ofwel; een maand zonder alcohol. Heb jij dit goede voornemen ook, maar knijp je hem al een beetje voor aanstaande vrijdag? Download dan de app Dry January & Beyond.

Met een beetje hulp van de Dry January app

Het jaar 2018 alcoholvrij starten is voor velen een goede hoop om de rest van het jaar ook wat gezonder te leven, of om gewoonweg een maand te detoxen. De positieve effecten van het niet drinken van alcohol zijn door de wetenschap ruimschoots bewezen: zo helpt het je onder andere om beter te slapen, zal je cholesterol dalen, en zul je je fitter voelen.

Een maand lang niet drinken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Gelukkig zijn er digitale hulpmiddelen die je kunnen helpen je doel te behalen. Neem bijvoorbeeld de Engelse app ‘Dry January and Beyond’. Die helpt je bij het monitoren van je alcoholvrije dagen waardoor je Dry January glansrijk doorstaat.

Dry January

Hoe werkt het?

Als je de app hebt geïnstalleerd (voor iOS of Android word je als eerst gevraagd in te voeren in welk land je woont. Daarna moet je je eigen alcoholconsumptie invullen op wekelijkse basis. Het is hier (uiteraard) belangrijk dat je eerlijk bent, want dat levert aan het eind van de rit de meest genoegzame resultaten op.

Je kunt verschillende soorten drankjes invoeren in de app, zoals een glas bier, een glas wijn, een fles wijn, cocktails en shots. De app maakt zelf een berekening over hoeveel deze alcoholconsumptie je normaliter per maand kost. Je kunt dit bedrag handmatig aanpassen als je het idee hebt dat het niet goed genoeg overeen komt met hoeveel jij normaal voor je bier of wijn betaalt. Let wel op: het bedrag is in pond of dollar, waardoor ze sowieso niet volledig overeenkomen met de bedragen in euro. Toch geeft het een mooi beeld van de bedragen waarover het ongeveer gaat.

Dry January

Wanneer je alles hebt ingevoerd houdt de app ook bij hoeveel calorieën je niet hebt binnengekregen door geen alcohol te drinken. De app berekent hoeveel calorieën je normaliter binnen krijgt op wekelijkse basis, en laat vervolgens op het beginscherm zien hoeveel calorieën je hebt ‘bespaard’.

Heb je het even zwaar op de vrijdagmiddagborrel van je werk, of op een feestje? Dan kun je ook push-notificaties ontvangen van de app met wat motiverende woorden. Leuk, maar je kunt ze gelukkig ook uitzetten.

Heb je in januari nog meer goede voornemens, bijvoorbeeld om fitter te worden? Dan kan het dragen van een activity tracker je wellicht bewuster maken van je dagelijkse beweging. Zet hem op he! Team WANT doet ook mee aan Dry January. En daar wil je het natuurlijk niet van verliezen ;-).

Reageer op artikel:
Dry January: een maand geen alcohol? Deze app sleept je er doorheen
Sluiten