Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

DuckDuckGo zet nieuw record in aantal zoekopdrachten

DuckDuckGo weet voor het eerst op een dag 102 miljoen zoekopdrachten uit te voeren. Het is een record voor de bijzondere zoekmachine.

Google is de meest bekende zoekmachine ter wereld. Toch zijn er genoeg alternatieven. We kennen natuurlijk allemaal Yahoo of Bing. DuckDuckGo is wellicht onbekender, maar zeker niet minder. De zoekmachine zet in tegenstelling tot de concurrenten vol in op privacy. DuckDuckGo verzamelt geen persoonlijke informatie, waardoor je dus ook geen advertenties te zien krijgt die op jouw profiel zijn afgestemd. DuckDuckGo verdient zijn geld door advertenties te tonen van de Yahoo-Bing search alliance netwerk.

Een nieuw record voor DuckDuckGo

De afgelopen week heeft het bedrijf een recordaantal zoekopdrachten verwerken. In augustus van afgelopen jaar was het gemiddelde aantal opdrachten 65,2 miljoen. Nu staat het gemiddelde van deze maand op ongeveer 91 miljoen. Maandag 11 januari was de absolute topdag. Toen ging DuckDuckGo over de 100 miljoen zoekopdrachten. Het waren er 102 miljoen om precies te zijn.

DuckDuckGo heeft een aantal handige tools om resultaten weer te geven. Zo heeft het instant anwers en geeft het handige Wikipedia-pagina’s weer als resultaat. Zo hoef je niet meer door te klikken naar een andere pagina.

De zoekmachine wint aan populariteit

Kamyl Bazbaz, verantwoordelijk voor de communicatie van het bedrijf, heeft wel een idee waarom DuckDuckGo zo populair is laat hij weten aan USA Today. “Mensen komen naar ons toe omdat ze meer privacy willen. Onze dienst is vooral groot geworden door mond-op-mond-reclame. Mensen zoeken naar alternatieven in plaats van deel uit te maken van een surveillance-tech businessmodel.”

Mogelijk heeft het ook met de controverse rondom WhatsApp om de algemene voorwaarden waarbij het gegevens wil delen met Facebook. Hierdoor zijn mensen zich wellicht meer gaan verdiepen in privacy.

DuckDuckGo is natuurlijk te vinden via de website. Daarnaast heeft het apps op iOS en Android. Ook is het gebruiken via een extensie in Google Chrome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DuckDuckGo zet nieuw record in aantal zoekopdrachten
Sluiten