Duitse firma Cloud & Heat wil huizen verwarmen met… internetservers!

Het valt tot nu toe nog mee met het weer, maar de herfst is duidelijk in het land! Als je huis niet zo goed geïsoleerd is, is de kans groot dat je af en toe al zit te klappertanden. Nog even en er zit niets anders op dan de verwarming hoog te zetten of onder een dekentje te kruipen… Of toch?

De Duitse provider Cloud & Heat is van plan om huizen uit te rusten met… serverkasten! Zoals je misschien wel weet produceren servers behoorlijk veel warmte. Cloud & Heat wil dit gebruiken om je huis te verwarmen. De hitte wordt gebruikt voor de centrale verwarming en om een grote boiler (tot 2.000 liter) te verhitten.

 
De consument moet wel een éénmalige investering doen van ongeveer 12.000 euro, om het systeem aan te schaffen, maar daarna is de energie gratis! Cloud & Heat betaalt je internet- en energierekening (althans, het gedeelte dat de serverkast gebruikt), en zorgt voor onderhoud en reparatie. Dat je een server in huis hebt staan betekent overigens niet dat je ook toegang hebt tot de informatie die er op staat. De data is zwaar versleuteld; daarnaast kan alleen een onderhoudsmonteur de kast openen.

Op dit moment is Cloud & Heat alleen nog maar beschikbaar in Duitsland. Interessant idee toch? Meer info vind je op deze site!

Reageer op artikel:
Duitse firma Cloud & Heat wil huizen verwarmen met… internetservers!
Sluiten