Jelle van Es
Jelle van Es Tablets, Laptops & Computers 11 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Mac Pro op je bureau voor weinig geld? Dan is de Dune Pro dé PC-case voor jou

Wanneer je geen geld hebt om straks de Mac Pro aan te schaffen, maar je wilt je collega’s wel het gevoel geven dat je iets machtigs hebt, dan is de Dune Pro perfect voor jou. Het is een pc case die erg lijkt op de Mac Pro, maar waarbij je dan zelf de componenten kunt samenstellen.

En waarschijnlijk ben je dan een stuk goedkoper uit dan de 5.999 dollar die je voor de Mac Pro moet neerleggen. De Dune Pro krijgt op 21 oktober een Kickstarter-project en moet dan te pre-orderen zijn.

De Dune Pro als alternatief op de Mac Pro

Hoeveel de Dune Pro precies gaat kosten, dat is nog niet bekend, maarde kans is groot dat je er een stuk minder voor neerlegt dan een gloednieuwe Mac Pro. Dat is ook logisch, want dit is niet meer dan omhulsel. Uiteindelijk is het aan de gebruiker om de verschillende componenten bij elkaar te zoeken en dan een krachtige pc te maken om op te werken of de nieuwste games op te spelen.

De Dune Pro aan de binnenkant (Bron: Dune)

Naast het feit dat de Dune Pro dus erg lijkt op de Mac Pro met zijn ventilatie gaten (waardoor het een kaasrasper is), is het ook functioneel om de warmte van de componenten aan de binnenkant af te voeren. Er is ruimte voor meerdere videokaarten, er zitten 2 USB-C porten aan de bovenkant en een reset knop. Dat is niet heel erg veel als je sommige andere pc-builds ziet. Mocht je willen weten hoe de Dune Pro er in de praktijk uit ziet en hoe je er een pc van kunt maken, dan is de onderstaande video de moeite waard.

Voor meer over de Dune Pro kun je terecht op de pagina van de maker. Wil je meer weten over de Mac Pro? Dan kun je hier ons overzicht vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mac Pro op je bureau voor weinig geld? Dan is de Dune Pro dé PC-case voor jou
Sluiten