Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 jan 2019

De Duo Carafe verwarmt het water naar de juiste temperatuur

Als ik thuis water wil gebruiken, dan zijn er twee mogelijkheden. Of ik drink het koud uit de kraan of ik gooi het in de waterkoker en dan kook ik het water. Vervolgens gebruik ik dat gekookte water voor thee of om Cup Noodles te maken. Maar in die gevallen moet je daarna dan even wachten voordat het is afgekoeld. En dat kan soms wat vervelend zijn. Voor hen die niet willen wachten tot het water op de juiste temperatuur is gekomen, is de Duo Carafe van Heatworks een uitkomst.

De Duo Carafe verwarmt water naar de juiste temperatuur

De Duo Carafe is een systeem dat werkt op een ingebouwde batterij. Dat betekent dus dat je geen gebruik hoeft te maken van een stopcontact. Vervolgens kun je op het systeem instellen op welke temperatuur je het water nodig hebt. Soms is 70 of 80 graden al meer dan genoeg voor een kop thee of iets anders. Bovendien bespaar je op deze manier energie. De Duo Carafe maakt gebruik van een systeem waarbij het water wat nodig is direct op de juiste temperatuur komt. Je hoeft dus niet een hele bak water te verwarmen en uiteindelijk maar een klein gedeelte te gebruiken.

Duo Carafe

Via de elektriciteit die uit de batterij wordt gehaald worden de moleculen gelijk verwarmd op de juiste temperatuur en is het gelijk te gebruiken. Het duurt nog wel even voordat je de Duo Carafe daadwerkelijk in huis kan halen. De maker verwacht hem pas in 2020 op de markt uit te brengen.

Duo Carafe

Den is het nog wel de vraag hoeveel het gaat kosten. De Duo Carafe is een product van Heatworks en de andere producten die zij op de markt hebben zijn alles behalve goedkoop. Hopelijk komt daar snel meer duidelijkheid over. Wil je meer lezen over de CES 2019? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
De Duo Carafe verwarmt het water naar de juiste temperatuur
Sluiten