Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 17 dec 2018

DUO: platenspeler en smart wireless speaker in één

De platenspeler is alweer een paar jaar helemaal hot and happening. Er zijn steeds meer albums die op het klassieke vinyl worden gedrukt en ook komen er steeds meer verschillende platenspelers op de markt. Wat dat betreft is de DUO niet speciaal. Gelukkig is dit een platenspeler die van verschillende markten thuis is. En op die manier is hij juist weer wel handig.

De DUO platenspeler is van alle markten thuis

Ten eerste is de DUO een platenspeler en kan hij zodoende al je platen afspelen. Opvallend aan het design is dat de plaat voor een groot gedeelte in de lucht hangt. Volgens de maker blijft de plaat echter stabiel, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de naald de muziek mist.

De DUO is gekoppeld aan een Bluetooth speaker. Deze heeft een bereik tussen de 10 en 15 meter. Maar wat het echter interessanter maakt, is dat je de speaker los kunt koppelen van de platenspeler. Als je de platenspeler in de woonkamer hebt staan, maar je aan de eettafel aan het werk bent, dan kun je de speaker meenemen.

Duo platenspeler

Verder kun je met je telefoon via bluetooth met diezelfde speaker verbinding maken. Op die manier kun je hem dus ook gebruiken om Spotify naar te luisteren. Hij is ook mee te nemen naar een feestje. Hij weegt 800 gram en heeft een batterij die er voor zorgt dat hij zo’n tien uur lang meegaat.

Duo platenspeler

En als klap op de vuurpijl is het ook nog eens een smartspeaker. Daardoor kun je gebruik maken van Alexa en via voice commando’s je favoriete muziek laten afspelen. In zijn Kickstarter-project werd er ruim 100.000 dollar voor de DUO opgehaald. Wil je hem nu nog scoren, dan kun je hem voor zo’n 210 euro scoren op Indiegogo. Als alles goed gaat, moet de DUO dan in februari op de markt worden gebracht.

Reageer op artikel:
DUO: platenspeler en smart wireless speaker in één
Sluiten