Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 okt 2018

5 must-sees tijdens de Dutch Design Week 2018

Van 20 tot en met 28 oktober vindt de Dutch Design Week 2018 plaats, een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij dutch design in allerlei facetten centraal staat. Iets om trots op te zijn. Het programma van dit jaar is echt subliem. Dit is onze top 5 must-sees.

Augmented Nature

dutch design week 2018, programma, hoogtepunten

Augmented Nature is een set robotische gereedschappen die dieren helpen zich aan te passen binnen deze massauitsterving. Deze gereedschappen versterken de capaciteit van zogeheten Ecosystem Engineer diersoorten om hun habitat te kunnen heroveren en aanpassen. Locatie: Klokgebouw | Hall 2. Lees hier meer.

ROBOT LOVE

Hierboven zie je het fragment in De Wereld Draait Door met Kunstduo L.A. Raeve en hun ‘robot-drielingzus’, onderdeel van ROBOT LOVE tijdens de dutch Design Week 2018. ROBOT LOVE is een interactieve tentoonstelling over de liefde tussen mens en robot. Meer dan 50 kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers stellen je de vraag of robots in staat zijn tot liefde. En of jij van ze kunt houden. Wandel door de Campina Melkfabriek en ontdek wat jij nu écht voelt, denkt en vindt van de invloed van techniek en wetenschap op onze maatschappij. Met onder andere, robots, kunstmatige intelligentie (AI), installaties, korte films, workshops, kinderworkshops, symposia, lezingen, meetings, voorstellingen en Q&A’s. Locatie: Melkfabriek. Lees hier meer.

Renault SYMBIOZ

Met het het SYMBIOZ-concept toont Renault zijn visie op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en volledig in het leven van de mens – en dus ook in zijn huis – geïntegreerd. Renault heeft de SYMBIOZ-auto en het huis fysiek met elkaar verbonden en het aantal manieren waarop ze met elkaar communiceren enorm vergroot. Tijdens de Dutch Design Week 2018 kun je dit ervaren in het Ketelhuisplein. Lees hier meer.

Home Smart Home – Experience

dutch design week 2018, programma, hoogtepunten

Doodgewone apparaten zoals een tv, een koelkast, een thermostaat, een wekker, worden steeds vaker gekoppeld aan het internet. Dit worden dan smart of connected devices genoemd. De verlichting van je huis regel je met een app en de boodschappen bestel je via een digital home assistent als Amazon Alexa of Google Home. Jouw gewoontes worden vastgelegd, apparaten weten steeds beter waar jouw behoeftes liggen waardoor je steeds minder zelf hoeft te beslissen. Tegelijkertijd slaan zij jouw gegevens op en verkopen deze aan grote bedrijven. Tijdens de Dutch Design Week 2018 kun je het Smart Home ervaren in het Albert van Abbehuis. Lees hier meer.

NeoBio (over de invloed van biotech op productdesign)

dutch design week 2018, programma, hoogtepunten

Een spannende toekomstvisie over de invloed van biotechnologie op productvormgeving. Nicole Spit van Studio Dáárheen houdt zich bezig met trends en tendensen in de samenleving en technologische ontwikkelingen en wat de invloed daarvan op productdesign zou kunnen zijn. “In een aantal objecten laat ik zien wat de invloed van biotechnologie in de toekomst zou kunnen zijn. De ontwikkelingen in de (synthetische-) biotechnologie gaan razendsnel. We kunnen al DNA manipuleren en eigenschappen naar keuze knippen en plakken in ander DNA”, zegt ze. Locatie: Veem | Floor 9. Lees hier meer.

Programma Dutch Design Week 2018 (20 t/m 28 oktober)

Dit is slechts een greep uit het omvangrijke programma van de Dutch Design Week 2018, die zoals gezegd in Eindhoven plaatsvindt van 20 tot en met 28 oktober. Bekijk hier het volledige programma.

Reageer op artikel:
5 must-sees tijdens de Dutch Design Week 2018
Sluiten