Sabine Schults
Sabine Schults Gadgets 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Bizar duur elektrisch surfboard zorgt dat je geen golven meer nodig hebt

Na elektrische auto’s, fietsen en steps, trekt de e-gekte nu ook naar het water. De e-bike-fabrikant Cyrusher heeft namelijk een elektrisch surfboard op de markt gebracht die snelheden tot wel 70 km per uur kan halen. Daar staat echter wel een pittig prijskaartje tegenover.

De Cyrusher Thunder heeft zoals gezegd een topsnelheid van 70 km per uur. Dat is aanzienlijk sneller dan veel andere elektrische surfboards. Ook betekent dit dat je met een enorme vaart over het water kan razen, zelfs als er geen golven te bekennen zijn.

Elektrisch surfboard met afstandsbediening en voetbevestigingen

Het elektrische surfboard van Cyrusher beschikt anders dan sommige andere aanbieders van dit soort planken niet over een draadloze zender voor de afstandsbediening. In plaats daarvan is er een bedrade afstandsbediening in de handketting verwerkt, zodat je de plank eenvoudig kunt bedienen.

Verder zijn er voetbevestigingen aanwezig voor iedere surfer die wat fanatieker bochten wil maken of trucjes wil uitvoeren. Dat is natuurlijk erg handig als je niet om de haverklap een nat pak wil halen.

Na elk uur, twee tot drie uur aan de oplader

De surfplank is uitgerust met een Jet Pump-aandrijfsysteem en heeft een elektromotor die 5 tot 10 kW levert. Dankzij de waterdichte accu van 50 Ah kan er maximaal 60 minuten gesurft worden. Daarna moet het elektrische surfboard weer twee tot drie uur aan de oplader liggen om volledig op te laden.

Ook handig om te weten: het elektrische surfboard heeft een lengte van 1,68 meter en een gewicht van 19 kilo. De accu voegt daar nog eens 21 kilo aan toe, waardoor het kant-en-klare-surfboard redelijk zwaar te noemen is. Eenmaal in het water merk je daar natuurlijk niets meer van.

Vrouw surft op elektrische surfboard van Cyrusher.
Het elektrische surfboard in actie. (Afbeelding: Cyrusher)

Dan rest nog het prijskaartje. Met een adviesprijs van 12.000 dollar is het elektrische surfboard van Cyrusher niet bepaald goedkoop te noemen. Toch valt het in vergelijking met enkele andere (premium)-modellen eigenlijk nog wel mee.

Dit is een van de eerste elektrische steps die volledig legaal is in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!