Noah Korevaar
Noah Korevaar Partnerbijdrage 28 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam geld besparen in huis? Weinig mensen kennen deze truc

Het is 2019, tijd voor goede voornemens dus. We letten weer extra op de uitgaven, gaan een keertje minder uit eten. Toch staan we als het om geld besparen gaat zelden stil bij factoren die echt het verschil maken. Een zo’n belangrijke verschilmaker die men vaak over het hoofd ziet is warme lucht.

Warme lucht is kostbaar

Ja, dat las je goed: de warme lucht in jouw huis is zeer kostbaar. Massaal laten we die warmte het huis uitvliegen, wat dagelijks geld kost. Anno 2019 is ook warme lucht namelijk makkelijk te recyclen dankzij een prettig stukje innovatie: een hybride ventilatiepomp van Inventum.

Dat is een gadget die de warme lucht die normaal je huis uitglipt kan recyclen. Dat hergebruik bespaart maar liefst 25 tot 50 procent in het gasverbruik. Een groot verschil, maar toch is de Inventum Spaarpomp nog vrij onbekend. Dat is een warmtepomp voor in huis, die samenwerkt met je huidige CV-ketel.

Zonde, want zo laten we een hoop liggen. Niet alleen is een Spaarpomp beter voor het milieu, je portemonnee wordt er ook vrolijker van. Of, zoals de Consumentenbond het treffend samenvat: ,Het bespaart energie, dus je stookt zuiniger en duurzamer. Zelfs als het buiten koud is.”

Inventum spaarpomp

Duidelijk dus. Maar waarom hebben we deze oplossing dan niet massaal omarmd? Dat komt hoogstwaarschijnlijk vooral door de vele misverstanden die er bestaan rondom warmtepompen. Daardoor is de doorsnee consument toch wat terughoudender.

Daarbij komt vooral vaak de bijbehorende herrie naar voren, maar ook het zogenaamde pittige prijskaartje is voor velen een bezwaar. Dat is zonde want ventilatiewarmtepompen zijn juist heel stil. Er is namelijk geen buitenunit nodig.

Inventum Spaarpomp

Wie bij Warmgarant een Inventum Spaarpomp aanschaft, bespaart 1500 euro vanwege de subsidie die op de Spaarpomp zit en heeft er al eentje in huis voor 1495 euro.

Oké, klinkt allemaal goed, maar hoe werkt een hybride ventilatiewarmtepomp eigenlijk? Via ventilatieroosters wordt frisse lucht je woning binnengehaald. Via gebruikelijke ventilatiekanalen wordt vervolgens warme lucht weer afgevoerd. De warme lucht die daarbij normaliter naar buiten wordt afgevoerd, wordt nu door de warmtepomp gebruikt om de cv te verwarmen. Het resultaat? Er is minder gas nodig.

Hiermee neem je als eigenaar van een Inventum Spaarpomp dus eigenlijk een voorproefje op de toekomst. Het kabinet wil immers het gasverbruik in woningen fors terug gaan dringen.

In samenwerking met Inventum

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Duurzaam geld besparen in huis? Weinig mensen kennen deze truc
Sluiten