Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De Xbox Series X staat nu al met 1-0 achter op de PlayStation 5

Wanneer een nieuwe spelcomputer wordt uitgebracht, dan is het min of meer de gewoonte om vaarwel te zeggen tegen de oude. Met de Xbox Series X gaat Microsoft het anders doen.

De eerste twee jaar dat de Xbox Series X op de markt is, dan zullen er games op uitkomen die ook speelbaar zullen zijn op de huidige Xbox One. Dit liet Matt Booty weten in een gesprek met MCV.

Geen exclusieve games voor de Xbox Series X

Op die manier hoopt Microsoft dat consumenten die nu nog twijfelen een Xbox One te kopen dat alsnog te doen. Je koopt dan namelijk een spelcomputer die heel wat games heeft die al een tijdje uit zijn en ook nog een toekomst met games die ook op de Xbox One komen. Let wel: het gaat daarbij om games die Microsoft zelf uitgeeft. Onafhankelijke uitgevers kunnen besluiten om zich volledig te focussen op de toekomst.

xbox series x coronavirus
De nieuwe console van Microsoft (Afbeelding: Microsoft)

Dat laatste lijkt overigens niet heel erg handig. Het ding met nieuwe spelcomputers is dat het in de eerste periode van die nieuwe console lastig is om veel games te verkopen. Niet heel veel consumenten ehalen zo’n nieuwe spelcomputer gelijk in huis. Door te werken met games die voor beide platformen nog dik de moeite waard zijn, dan heb je enerzijds een grote afzetmarkt en anderzijds heb je een game die opgepikt wordt door de fanatiekelingen die in een vroeg stadium de nieuwe spelcomputer heeft aangeschaft.

Halo Infinite
Halo Infinite (Afbeelding: Microsoft)

Wel zal het zo zijn dat de games op de Xbox Series X bepaalde voordelen hebben. Zo zal die versie er waarschijnlijk net wat mooier uitzien en profiteert het van de kortere laadtijden die de Xbox Series X moet bieden. Halo Infinite gaat een game zijn die op beide platformen verschijnt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Xbox Series X staat nu al met 1-0 achter op de PlayStation 5
Sluiten