Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jun 2018

Dying Light 2 laat het je andermaal opnemen tegen zombies

De eerste Dying Light was een heerlijke game. Het was een titel waarbij je in een grote wereld werd gedropt en daarin moest proberen te overleven. Je moest het daarbij opnemen tegen zombie-achtige wezens, genaamde de infected. Maar ook andere overlevers in de grote stad konden een groot gevaar opleveren. Deze elementen komen terug in Dying Light 2, die nu is aangekondigd.

Dying Light 2 kent keuze en gevolg

Dying Light 2 kent de elementen die het eerste deel interessant maakte. Er zijn nog altijd infected in een compleet nieuwe stad die je kunt verkennen. En je kunt nog altijd freerunnen om van punt A naar B te komen. Er zijn echter ook dingen anders in Dying Light 2. Zo wil de ontwikkelaar meer nadruk leggen op het verhaal, waarbij je de mogelijkheid hebt om keuzes te maken en waarbij je dan te maken hebt met het gevolg van die acties.

Tijdens de Microsoft-persconferentie werd een voorbeeld gegeven, die in de bovenstaande video wordt samengevat. Het komt er op neer dat er meerdere wegen zijn die je kunt bewandelen. Daarmee is Dying Light 2 meer dan het eerste deel een game die je voor een tweede of een derde keer kunt spelen.

Dying Light 2

Dying Light 2 zal daarnaast waarschijnlijk ook de mogelijkheid hebben om de game samen met vrienden of vriendinnen in een coöperatieve stand te spelen. Ook ligt het in de lijn der verwachtingen dat de game gebruik maakt van een zelfde soort loot-systeem als het eerste deel, waarbij je wapens na gebruik langzaam kapot gaan en je vaardigheden kunt leren door genoeg experiencepunten te verzamelen.

Dying Light 2 moet in 2019 uitkomen en verschijnt dan waarschijnlijk op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Wil je meer lezen over gaming? Dan hebben we op deze pagina een uitgebreid overzicht met alle nieuwtjes over alle ontwikkelingen op gamesgebied.

Reageer op artikel:
Dying Light 2 laat het je andermaal opnemen tegen zombies
Sluiten