Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 jan 2020

Dying Light 2 volgt het voorbeeld: uitgesteld tot later dit jaar

Er lijkt deze periode geen dag voorbij te gaan zonder dat we een bericht schrijven over een game die is uitgesteld. Deze keer is het de beurt aan Dying Light 2.

Hoewel deze game nog geen vaste releasedatum had gekregen, was het wel de bedoeling dat de game in de lente van dit jaar zou gaan uitkomen. Maar net als bij veel andere titels is daar nu ook een streep doorgehaald.

Dying Light 2 verschijnt later

Daarmee volgt Dying Light 2 het voorbeeld van games als Cyberpunk 2077, Final Fantasy VII Remake, Marvel’s Avengers en Iron Man VR, die ook allemaal later uitkomen. Maar waar die titels eigenlijk stuk voor stuk een nieuwe datum hebben waarop ze verschijnen, daar lijkt Dying Light 2 in een lastige limbo terecht te zijn gekomen. Er wordt namelijk geen nieuwe datum genoemd. Dat betekent dus dat we totaal geen idee hebben wanneer de game gaat verschijnen. De uitgever maakte dit bekend via een brief, zoals je die hieronder kunt lezen.

Dying Light 2
De brief waarin de uitstel wordt uitgelegd (Bron: Techland)

Tegelijkertijd is het uitstel niet heel erg verrassend. Vorig jaar in de zomer werd al bekend dat de game naast de huidige spelcomputers ook in ontwikkeling zou gaan zijn voor de volgende generatie spelcomputers, zoals de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Nu de game is uitgesteld, zou het ons niet verbazen als Dying Light 2 een game zou gaan worden die je vanaf dag één op de nieuwe spelcomputers in huis kan halen.

Net als het eerste deel is Dying Light 2 een game die je in een wereld plaatst die geplaagd wordt door een zombie apocalyps. Maar waar sommige zombies langzaam zijn, zijn die in deze game behoorlijk vaardig. Je moet dan ook over daken en andere obstakels rennen om je op die manier in veiligheid te houden. Het eerste deel was erg leuk, dus dat wat betreft kijken we erg uit naar dit vervolg. Dying Light 2 staat in elk geval gepland voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One, naast de nieuwe generatie consoles, maar daar is hij nog niet specifiek voor genoemd. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dying Light 2 volgt het voorbeeld: uitgesteld tot later dit jaar
Sluiten