Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 6 mrt 2018

Dyson Cyclone V10 onthuld: snoerloos maar even krachtig als traditionele stofzuiger

Dyson staat bekend om zijn stofzuigers zonder stofzuigerzakken. De stofzuigermaker lijkt zichtzelf echter te hebben overtroffen met de nieuwe Dyson Cyclone V10 snoerloze stofzuiger. Deze draait helemaal om de kersverse V10 digitale motor, die ervoor zou zorgen dat deze snoerloze stofzuiger even krachtig is als een traditionele stofzuiger met snoer.

Krachtigste stofzuigermotor

Je het het wel, je bent blij met je draadloze stofzuiger want hij is een stuk lichter en makkelijker om overal bij te komen. Na een kwartiertje merk je echter dat de batterij alweer leeg begint te raken en dat hij om te beginnen eigenlijk ook helemaal niet zo krachtig was. Met de Dyson Cyclone V10 zou dit iets van het verleden moeten zijn, want de Dyson V10 digitale motor zou de snelste en meest krachtige digitale stofzuigermotor moeten zijn met zijn 2.000 omwentelingen per seconde. Check hier alvast onze review!

Dyson Cyclone V10

 

Altijd evenveel zuigkracht

De nieuwe motor zou 20 procent meer zuigkracht hebben dan de V8 snoerloze stofzuiger, terwijl hij toch lichter en kleiner is geworden. Veel stofzuigers verliezen op den duur hun zuigkracht, doordat vuil niet goed wordt gefilterd en de luchtstroom van de motor steeds meer beperkt. Bij de Cyclone V10 zijn de cyclonen en het stofreservoir 90 graden gedraaid tot een rechte lijn. Hierdoor wordt het aantal Air Watts met 20 procent aan zuigkracht verhoogd. De stofzuiger is uitgerust met 14 cyclonen, die rond de centrale as zijn geplaatst en elk een luchtstroom van 190 km per uur behalen. Ook na het stofzuigen heb je overigens geen last van stof. Met het “richt en schiet” mechanisme kun je het stofreservoir snel en efficiënt weer legen. Ook is het reservoir 40 procent groter geworden, zodat het legen ook minder vaak hoeft te gebeuren.

Dyson Cyclone V10

Vloerzuigmond met eigen motor

Afgezien van de V10 motor, zit er ook nog een dedicated motor in de borstel van de vloerzuigmond. Deze duwt stugge nylon borstelharen diep in je tapijt om zelfs hardnekkige haren onverbiddelijk te verwijderen. Ook harde vloeren kunnen niet aan hun vuil vasthouden, dankzij  zachte, antistatische koolstofvezelharen. De roller verwijdert verder zowel grotere stukken vuil als fijn stof. Een grotere roller zorgt er met zijn zacht geweven nylon voor dat grotere stukken vuil in de machine verdwijnen, terwijl fijn stof wordt aangepakt door antistatische carbon-vezels. Door de speciale motor in de roller wordt de kracht verdeeld over de hele breedte van de roller.

Dyson Cyclone V10 stofzuiger

Tot 60 minuten stofzuigen

Qua kracht zit je dus goed bij de V10, maar ook aan de batterij is gedacht. Meer kracht betekent vaak dat de batterij ook sneller leeg is, maar daar is bij de snoerloze stofzuiger niks van te merken. Hij houdt het zelfs tot 60 minuten vol, dankzij de verbeterde elektronica en betere verdeling van het accugebruik. De stofzuiger komt ook niet meer  met de gebruikelijke aan/knop, maar werkt nu met een trigger.

Dyson Cyclone V10

Schone lucht

Verder is de stofzuiger ook nog wat slimmer geworden dan zijn voorgangers. De V1o motor meet namelijk ook de hoogte, temperatuur en de barometrische druk. De stofzuiger kan zelfs het weer bepalen. Door de ingebouwde sensor weet de machine bijvoorbeeld of hij hoog in de bergen zit of in ons lage landje. Afhankelijk van de hoogte past de stofzuiger zich aan, zodat hij overal even goed kan presteren. Hij zou zelfs het hoogteverschil tussen de vloer en een tafel kunnen herkennen. Als laatste zorgt hij er ook nog voor dat de lucht die uit de stofzuiger komt schoon is. Waar je soms een niesaanval krijgt, omdat je boven je stofzuiger hebt gehangen tijdens het stofzuigen, vangt de V10  99,97 procent op van de allergenen in de lucht zodat je ze niet hoeft in te ademen.

Dyson Cyclone V10

 

Je nieuwe stofzuiger?

Het klinkt eigenlijk allemaal te goed om waar te zijn, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als de stofzuiger al zijn beloftes na kan komen. Als je het zelf wilt ervaren, kun je de Dyson Cyclone V10 vanaf vandaag kopen via dyson.nl en in alle filialen van het warenhuis Hudson’s Bay. Vanaf 12 maart is de stofzuiger ook te koop via de bekende plekken, zoals Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en BCC. Uiteraard zijn er verschillende modellen. Deze variëren in prijs van 579 euro tot 629 euro. Check hier onze complete review!

Behalve stofzuiger heeft Dyson ook al een uitstapje gemaakt naar luchtreinigers. Daar blijft het echter niet bij. De heer Dyson is zelfs van plan om een paar elektrische auto’s te lanceren.

Reageer op artikel:
Dyson Cyclone V10 onthuld: snoerloos maar even krachtig als traditionele stofzuiger
Sluiten