Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 9 mrt 2018

Vijf redenen om (niet) voor de Dyson Cyclone V10 te gaan

De Cyclone V10 is de nieuwst stofzuiger in de Dyson collectie. Het is weer een verbetering ten opzicht van de V8 en brengt draadloze stofzuigers weer naar een nieuw niveau. Uiteraard komt elk apparaat ook weer met zijn eigen nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Dyson Cyclone V10 te gaan.

Draadloos maar krachtig

Iedereen die wel eens heeft gestofzuigd kent de frustratie van het draad. Je wilt dat hij lekker lang is zodat je je stofzuiger niet telkens in een ander stopcontact hoeft te duwen. Maar omdat het draad lang is, kom je er juist mee in de knoop. Je struikelt erover, moet hem achter dingen vandaan halen en het is kortom gewoon een crime. Daarom zijn draadloze stofzuigers zo ideaal. Ze elimineren het draadprobleem in één klap. Het nadeel van draadloze stofzuigers is echter dat ze nooit even krachtig lijken te zijn als je bedrade stofzuiger. Dat probleem wordt bij de Cyclone V10 geëlimineerd door middel van de nieuwe V10 motor. Deze is even krachtig als een normale stofzuiger en maakt maar liefst 2000 omwentelingen per seconde.

Dyson Cyclone V10 review

Onverminderbare zuigkracht

Een ander probleem van draadloze stofzuigers is dat de mindere zuigkracht na een tijdje zelfs nog minder wordt. Op een gegeven moment moet je dan toch weer een nieuwe stofzuiger kopen en moet je bedenken of je de prijs van al die draadloze stofzuigers opweegt tegen het dealen met een draad. Ook hier heeft Dyson aan gewerkt met zijn nieuwe steelstofzuiger. De zuigkracht wordt namelijk vaak beperkt doordat vuildeeltjes niet goed worden gefilterd en de luchtstroom belemmeren. Bij de Cyclone V10 gebeurt dit niet, onder andere doordat de cyclonen en het stofreservoir een rechte lijn vormen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Dyson Cyclone V10

Accuduur

Ook de accuduur is bij draadloze stofzuigers vaak een probleem. De batterij is vaak binnen een behoorlijk korte tijd alweer leeg en ook voordat hij helemaal leeg is kun je eigenlijk niet meer stofzuigen, omdat de zuigkracht dusdanig is afgenomen. Dyson heeft echter de elektronica en de verdeling van het accuverbruik verbeterd, waardoor de stofzuiger het zelfs bijna een uur kan volhouden. Je kunt de stofzuiger ook makkelijk aan en uit doen doordat je werkt met een trigger-knop. Voorheen was dat een aan/uit knop, waardoor je geneigd was de stofzuiger gewoon aan te laten wanneer je bijvoorbeeld even een bank opzij duwt. Daardoor belast je onnodig lang de batterij. Het moment dat je vinger echter de trigger knop loslaat, is de Cyclone V10 ook meteen uit.

Dyson Cyclone V10

Pijnlijke duim

Hoewel de trigger-knop ervoor zorgt dat je batterij langer meegaat, komt hij helaas wel met een nadeel. Je moet namelijk constant druk uitoefenen met je vinger en als je wat langer aan het stofzuigen bent, gaat je vinger onvermijdelijk toch wel pijn doen. Bij korte stofzuigpartijen heb je er gelukkig geen last van.

Dyson Cyclone V10

Portemonnee onvriendelijk

Een andere reden om niet voor de Dyson Cyclone V10 te gaan, is dat het toch een behoorlijk prijzige stofzuiger is. Er zijn verschillende modellen, waarvan het goedkoopste model je 529 euro lichter maakt. Er is zelfs ook een model met een prijskaartje van 629 euro. Dat is een behoorlijke drempel en ook hier moet je weer bedenken of je het de investering waard vindt.

Dyson Cyclone V10

Niet alleen voor je vloeren bestaat er een stofzuiger, maar ook je schoenen kun je zuigen. Deze schoenen-stofzuiger zorgt ervoor dat er geen spoor meer overblijft van je zweetvoeten. De geur dan..

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor de Dyson Cyclone V10 te gaan
Sluiten