Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 23 okt 2018

2021: Dyson onthult plannen voor elektrische auto

We weten al een tijdje dat het stofzuigermerkt Dyson plannen heeft voor een elektrische auto, maar tot nu toe bleef het altijd nog een beetje vaag wanneer we precies zouden kunnen rondrijden in een Dyson. Het bedrijf maakt nu de plannen een stuk concreter een heeft aangekondigd in 2020 een productiefaciliteit voor hun elektrische auto af hebben om hem vervolgens in 2021 te lanceren.

Dyson EV fabriek in Singapore

De nieuwe productiefaciliteit zal gevestigd worden in Singapore en in december dit jaar begint het bedrijf al met de bouw van de fabriek. Ze geven aan dat de keuze voor de productielocatie een complexe beslissing is geweest en dat deze is gebaseerd op verschillende factoren. Singapore zou zijn gekozen, vanwege de geavanceerde productiecapaciteit, de beschikbaarheid van hoogopgeleide ingenieurs en wetenschappers, de gemakkelijke toegang tot een supply chain van geavanceerde materialen en componenten en de nabijheid en toegang tot een snelgroeiende markt.

Dyson fabriek Singapore

Geschiedenis in Singapore

Het is niet voor het eerst dat Dyson bezig gaat in Singapore. Het bedrijf begon 11 jaar geleden al in Singapore met een klein technisch team om hun snelle elektrische motor te ontwikkelen. Sindsdien is het team behoorlijk gegroeid en werken er inmiddels 1.100 mensen. Inmiddels zijn er ook al meer dan vijftig miljoen high-speed Dyson Digital Motors voor de stofzuigers in Singapore gemaakt.

Elektrische rijden met Dyson in 2021

Deze expertise gaat nu ingezet worden voor het ontwikkelen van elektrische motoren voor auto’s. Eerder dit jaar kondigde Dyson al aan dat ze zo’n 200 miljoen Engelse ponden gaan investeren in nieuwe gebouwen en testfaciliteiten op hun campus op het Hullavington vliegveld in Engeland. Het is dus duidelijk dat ze heel serieus zijn over hun elektrische auto en we zijn zeer benieuwd wat we kunnen verwachten in 2021. Stiekem hopen we dat het de eerste elektrische auto wordt, die ook meteen de weg stofzuigt. Tot die tijd laat Dyson het stofuigen over aan de geavanceerde V10 steelstofzuiger.

 

Reageer op artikel:
2021: Dyson onthult plannen voor elektrische auto
Sluiten