Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 30 aug 2018

Dyson onthult testcircuit voor radicale elektrische auto

Dyson ken je waarschijnlijk van de draadloze stofzuigers. Eindelijk geen snoer meer! Sir James Dyson heeft echter nog meer ambitieuze plannen. De 71-jarige Brit werkt achter de schermen namelijk aan een elektrische auto’s.

Dyson onthult testcircuit

Ja, dat las je goed: het innovatieve merk van de stofzuigers werkt aan elektrische auto’s. Dat werd eind vorig jaar door de uitvinder onthuld. Dyson herinnert je nog eens aan hun plannen door een groot testcircuit te onthullen.

Over drie jaar moet de eerste resulterende bolide de fabriek uitrollen. Dyson is al sinds 2015 bezig met de ontwikkeling van hun elektrische auto. Het Britse merk belooft zaken ‘drastisch anders’ aan te pakken dan de concurrentie.

Dyson elektrische auto's
Sir James Dyson

Bij het ontwikkelen van auto’s hoort natuurlijk een hoop getest. Daarom heeft de fabrikant een voormalig WWII-vliegveld overgenomen in Wiltshire, acht kilometer van het hoofdkantoor.

Maar liefst 400 ingenieurs zijn al verhuisd naar de gemoderniseerde hangaars. Dyson heeft 260 miljoen dollar in de renovaties gestoken. Daarbij zitten ook de kosten voor het bouwen van verschillende circuits in, met een lengte van ongeveer 16 kilometer.

Dyson elektrische auto's Dyson elektrische auto's

Elektrische auto wordt radicaal anders

Jim Rowan, CEO van Dyson, vertelde de BBC dat de locatie een “testlocatie van wereldklasse wordt. We zijn nu zeer gefocust op de volgende stap voor ons automotive-project. We versterken onze status als een wereldwijde organisatie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.”

Maar ja, wat wordt er ontwikkeld? Daar weten we helaas nog bijna niks over. Het enige wat we dus weten, is dat Sir James Dyson heeft beweert dat het “radicaal anders” dan alles wordt dat al aan de gang is in de markt.

Het is in ieder geval een markt met een hoge drempel, om überhaupt een kans te hebben om te slagen. Kijk maar naar de worstelingen van Elon Musk als het om Tesla gaat. Dyson investeert naar verwachting meer dan 2.6 miljard dollar in het project.

Reageer op artikel:
Dyson onthult testcircuit voor radicale elektrische auto
Sluiten