Ilona Braam
Ilona Braam Home 28 sep 2017

Zo gaat Dyson luchtvervuiling in je huis aanpakken

Het merk Dyson zul je vooral kennen als de maker van die stofzuigers, waarvoor je geen stofzuigerzak nodig hebt. Maar Dyson houdt zich niet alleen bezig met het verwijderen van stof van je vloeren, het bedrijf gaat ook de strijd aan tegen vervuiling in de lucht. Onlangs werden twee kersverse Dyson luchtreinigers gelanceerd, welke gassen en 99,95 procent van de allergenen en verontreinigende deeltjes uit de lucht binnenshuis voor je verwijderen. 

Lucht binnenshuis vijf keer zo vervuild als buiten

Hoewel veel mensen het niet doorhebben, kan de lucht in je huis vijf keer meer vervuild zijn dan de lucht buitenshuis. Vooral mensen met astma hebben snel last van deze luchtvervuiling, maar zelfs als je gezond bent kun je hier allerlei klachten van krijgen. Zo kun je last krijgen van geïrriteerde ogen, keel en luchtwegen en kan het pigmentvorming en collageenafbraak (waardoor je rimpels krijgt) veroorzaken.

Dyson luchtreiniger

Dyson pakt alle onderdelen luchtvervuiling aan

Natuurlijk zijn er al verschillende luchtreinigers op de markt, maar helaas filteren deze niet de meest ultrafijne deeltjes uit de lucht en verspreiden ze de schone lucht vaak niet gelijkmatig over de hele kamer, maar alleen in de omgeving van waar het apparaat staat. De nieuwe Dyson Pure Cool Link en Dyson Pure Hot + Cool Link krijgen dit gelukkig wel voor elkaar waardoor de lucht, waarin je toch behoorlijk wat tijd spendeert, zo goed mogelijk gezuiverd wordt.

Intelligente sensoren grijpen meest kleine deeltjes

De apparaten zijn uitgerust met intelligente sensoren, welke automatisch de meest kleine vervuilende deeltjes in de lucht detecteren en deze automatisch verwijderen. De sensoren blijven constant de kwaliteit van de lucht in de gaten houden en passen de luchtstroom hier ook op aan. Daarnaast houden de apparaten ook de temperatuur in de gaten en kunnen ze deze aanpassen aan je wensen. Deze wensen kun je overigens aangeven in de bijbehorende app, waar je ook de staat van de luchtvervuiling in de gaten kunt houden.

Dyson luchtreiniger

Nieuw filter haalt gassen en geuren uit de lucht

Met het nieuwe filter worden tegenwoordig ook gassen en geuren, zoals formaldehyde, benzeen en nitrogeendioxide uit de lucht gefilterd. Deze komen worden onder andere uitgestoten door tabaksrook, uitlaatgassen, verf en schoonmaakmiddelen. Door de speciaal ontwikkelde AirMultiplier-technologie wordt tot 1200 liter lucht per seconde door het filter getrokken, waardoor dus de lucht uit de hele kamer wordt gereinigd. De Jet Focus-technologie wordt vervolgens gebruikt om de schone lucht via een aerodynamische schuine zijkant weer zo krachtig mogelijk door de kamer te verspreiden.

Dyson luchtreinigers pakken gassen en geuren aan

Luchtreinigers beschikbaar als toren of tafelmodel

De luchtreinigers zijn te bestellen via de Dyson website. De Dyson Pure Cool Link komt in een toren en tafel model, welke respectievelijk 579 euro en 499 euro kosten. Voor de Dyson Pure + Hot Link ben je 599 euro kwijt. Alle modellen zijn beschikbaar in een wit/zilver en grijs/blauw variatie.

Tijd dus om de lucht binnenshuis nog beter te gaan reinigen met Dyson, vooral als je binnen ook nog rookt. Mocht je hier overigens mee willen stoppen, zou je een e-sigaret kunnen overwegen. Hoewel er lang is gediscussieerd over het nut van elektronische sigaretten, zou onderzoek toch uitwijzen dat het je kan helpen met stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dyson

Reageer op artikel:
Zo gaat Dyson luchtvervuiling in je huis aanpakken
Sluiten