Ilona Braam
Ilona Braam Home 8 dec 2018

Dyson Pure Hot+Cool: verbeterde 3-in-1 fan, luchtreiniger en verwarming

Behoorlijk wat automakers zetten zich in om weg te stappen van auto’s met een verbrandingsmotor en om de lucht schoner te maken door voor elektrisch rijden te gaan. Hierdoor zouden er steeds minder vervuilende gassen op straat worden verspreid. Dat is mooi, maar wist je dat ook binnenshuis luchtverontreiniging een groot probleem is? Niet alleen door het opsteken van een sigaret, maar ook bepaalde schoonmaakmiddelen en zelfs de verf op je muur kunnen voor vervuiling zorgen. Gelukkig bestaan er apparaten om de lucht weer te verschonen en onlangs lanceerd Dyson hiervoor zelfs een nieuwe Pure Hot+Cool gelanceerd. Dit apparaat is naast een luchtreiniger handig genoeg ook meteen een ventilator en een verwarming.

Drie-in-een Dyson

De Dyson Pure Hot+Link is een verbeterde versie van de originele Pure Hot+Cool Link, die Dyson nu al een tijdje in het assortiment heeft zitten. Je kunt het zo’n beetje zien als een alles in één apparaat met betrekking tot de lucht en temperatuur in je kamer. Zo kun je het ding inzetten als ventilator in de zomer voor een fris briesje, maar is hij meteen ook een soort verwarming als het ‘s winters weer eens te koud wordt in huis. Daarnaast pakt het ook meteen de lucht aan in je kamer en zorgt hij ervoor dat deze op intelligente wijze wordt gereinigd.

Dyson Pure Hot+Cold

Propellerloos design

Het apparaat heeft het bekende propellerloze design van Dyson, waardoor het niet alleen futuristisch oogt maar ook redelijk magisch. De lucht die eruit komt, lijkt uit het niets te ontstaan, maar stiekem zit de fan verstopt in de basis van het apparaat. Het voordeel van het design ten opzichte van een normale ventilator, is dat je een grotere controle hebt over de richting waarin de lucht wordt geblazen. De basis kun je ook nog 360 graden draaien, zodat je echt precies kunt mikken waar je wilt verkoelen of verwarmen.

Nieuw LCD-display

Om de lucht te reinigen is de Pure Hot+Cool uitgerust met een HEPA filter, dat 99,7 procent van de kleine vervuilende deeltjes uit de lucht zou moeten halen. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën, allergenen en schimmel sporen. Ook gassen die je niet in je huis wilt hebben hangen worden aangepakt, zoals formaldehyde, benzeen en stikstofdioxide. Om bij te houden hoe het staat met de luchtkwaliteit en de temperatuur in de kamer, is er nu een LCD-scherm. Als je lui bent en geen zin hebt om naar je Dyson toe te lopen, kun je ook gebruik maken van de bijbehorende app. Hiermee kun je meteen ook het apparaat besturen.

Nu even geen geblaas

Mocht je nou alleen wat warmte willen hebben in de kamer of alleen willen reinigen zonder dat er lucht op je geblazen wordt, kun je ervoor kiezen om de lucht naar achteren weg te verwerken. Dit zorgt er tevens voor dat het apparaat wat stiller wordt. Als je dat zo allemaal hoort klinkt het als een must-have apparaat om in huis te halen, maar de Dyson Pure Hot+Cool komt wel met een behoorlijk prijskaartje. Je mag voor de ventilator/luchtreiniger/verwarming namelijk 649 euro afrekenen.

Waar Dyson vroeger voornamelijk alleen geassocieerd werd met stofzuigers, is daar de laatste tijd behoorlijk verandering in gekomen. Zo hebben veel mensen tegenwoordig ook gehoord over hun ventilatoren en zeker het feit dat Dyson bezig is met een elektrische auto. Nu zou James Dyson ook in Azië luchtvervuiling aan willen pakken met een koptelefoon, die on-the-go de lucht overal om je heen verschoont.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dyson

Reageer op artikel:
Dyson Pure Hot+Cool: verbeterde 3-in-1 fan, luchtreiniger en verwarming
Sluiten