De Dyson V10 is voor stofzuigers wat de Switch is voor gaming

Veranderingen en verbeteringen zie je in elke industrie die gekoppeld is aan techniek. Nieuwe producten moeten beter, effectiever en fijner. Vergelijken we de wereld van stofzuigers met die van de spelcomputers, dan zien we op beide vlakken een aantal overeenkomsten. De meest recente console die is uitgegeven, is de Nintendo Switch, die qua idee overeenkomt met de Dyson V10 stofzuiger. Een review van deze nieuwe krachtige en draadloze stofzuiger vind je hier. Maar, voordat we bij die console zijn gekomen, zijn er heel wat innovaties aan vooraf gegaan.

Samen voor de tv gamen

In den beginne had je natuurlijk de Atari 2600, die thuis gamen redelijk populair maakte. Het was echter de NES, oftewel de Nintendo Entertainment System, die gamen thuis groot maakte. Met die spelcomputer groeide complete generaties op en werden er uren doorgebracht met Super Mario, Double Dragon en The Legend of Zelda. Met de komst van dit console wisten we dat gamen iets zou zijn, dat waarschijnlijk nooit meer zou verdwijnen.

Betere graphics zijn van alle tijden

Sinds die tijd is er veel veranderd. Eerst werden generaties spelcomputers aangeduid met ‘ Bits’. Zo was de NES een 8 Bit-console, werden de MegaDrive en de SNES aangeduid als 16 Bit, de PlayStation, met wat meer kracht, 32 Bit en werd de Nintendo 64 een 64 Bit-console genoemd. Wat echter altijd hetzelfde is gebleven, is dat elke nieuwe generatie spelcomputers voor betere graphics zorgde. Met andere woorden, games zagen er steeds mooier uit.

Vandaag de dag zitten de games heel dicht tegen een realistisch beeld aan. Net echt! Kijk maar eens naar een goede racegame en zet dat naast het echte werk. Of een game als Battlefield 5, die je meeneemt naar Rotterdam en je daarbij gebouwen tegenkomt die er vandaag nog staan. Het verschil is verrassend klein.

Dyson levert op dezelfde manier meer kracht dan ooit. De Dyson V10 is de eerste draadloze stofzuiger die even krachtig is als bedrade stofzuigers. Dat is huge! We zijn nu dus officieel op het punt beland waar draadlos ook op dat vlak bedraad voorbij streeft.

Controllers worden steeds beter

Buiten de kracht van nieuwe consoles, zijn er ook duidelijk vernieuwingen geweest die de gebruiksvriendelijkheid verbeteren. Bij de NES had je twee actieknoppen en een d-pad om mee rond te lopen. Sinds de eerste PlayStation kunnen we gebruik maken van zogenaamde dual analogue sticks. Met die twee pookjes kun je veel preciezer in games te werk gaan. Ook werden de controllers voorzien van trillingen, waardoor je voelde wanneer een vijand op je schoot, of je tegen de muur aanreed in een racegame. Een andere belangrijke innovatie kwam later, toen controllers eigenlijk standaard draadloos werden. Vanaf dat moment hoefde je niet langer meer over draden te struikelen. Ook is het fijn dat de PlayStation 4-controllers met een interne batterij werken, waardoor je geen gebruik hoeft te maken van wegwerpbatterijen.

Online gamen

De beste manier om een game te beleven is toch wel samen. Natuurlijk is dat nog altijd mogelijk op de bank, met beiden een controller in de handen. Maar, het is net zo makkelijk om het online te doen. Op die manier kun je altijd de spanning van het spelen tegen een menselijke tegenstander voelen, zonder dat er iemand bij je hoeft te zijn. Het is een evolutie die werd ingezet met de Dreamcast, maar met de eerste Xbox, dankzij Xbox Live, populair werd. Tegenwoordig is het online kunnen gamen de standaard.

online gamen

Altijd en overal een console-ervaring

De meest recente innovatie werd gebracht door Nintendo. Zij brachten vorig jaar hun Nintendo Switch uit. Met die console heb je de mogelijkheid om altijd en overal draadloos een console-ervaring te hebben. Het is een handheld en een console in één, waardoor je niet langer meer gebonden bent aan draden en een televisie.

Nintendo Switch

Vergelijking met de Dyson V10

Wat dat betreft zou je de Dyson V10 de Nintendo Switch van de stofzuigers kunnen noemen. Het is de eerste draadloze stofzuiger die je zonder draad nog altijd dezelfde power geeft. Je hoeft dus geen consessies meer te doen. De Dyson V10 maakt gebruik van een zeven cell 525 Watt lithium-ion battery pack, welke via een zogenaamde nikkel-cobalt-aluminium battery chemistry er voor zorgt dat hij altijd zeer krachtig ingezet kan worden. Bovendien maakt hij gebruik van het speciale Dyson power management systeem, die de kracht van de batterij op de juiste manier inzet. Daarmee is hij dus net zo krachtig, of eigenlijk nog krachtiger, dan een traditionele stofzuiger. Op die manier zijn we terecht gekomen in een nieuwe generatie van stofzuigen. Je bent niet langer meer beperkt en kunt dus altijd en overal de stofzuiger gebruiken. Zowel voor de vloer, het plafond, de haren van de huisdieren die op je kleding blijven zitten en de lastige kieren in de auto.

Als je een beetje vindingrijk bent, zou het zelfs mogelijk moeten zijn om tijdens het stofzuigen op je Nintendo Switch te gamen. In de ene hand heb je dan de Dyson V10 vast en in de andere de Nintendo Switch. Op die manier kun je games die niet heel actief zijn, zoals een RPG, spelen terwijl je schoonmaakt.

Qua batterij hoef je je bij beiden geen zorgen te maken. Met de Dyson V10 is het mogelijk om met een volle batterij een uur lang te stofzuigen. Voor de meeste huishoudens is dat meer dan genoeg om alles schoon te maken. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de prestaties. In tegenstelling tot ouderwetse steelstofzuigers, neemt de Dyson V10 in zuigkracht niet af. Lees hier meer over de stofzuiger.

In samenwerking met Dyson

Reageer op artikel:
De Dyson V10 is voor stofzuigers wat de Switch is voor gaming
Sluiten