Home 21 mrt 2019 Mark Hofman

Dyson introduceert gloednieuwe V11 Absolute

Dyson heeft vandaag een serie nieuwe technologieën, gericht op het combineren van software en hardware, gelanceerd. Met de producten wil de producent dat mensen meer grip op hun omgeving krijgen en deze ook nog eens weten te personaliseren. Een van deze producten is de grote opvolger van de populaire Dyson V10: de V11 Absolute snoerloze stofzuiger. 

Dyson lanceert V11 Absolute snoerloze stofzuiger

Dyson heeft vandaag de nieuwste aanwinst van de stofzuiger line-up geïntroduceerd. De producent komt met de nieuwe V11 Absolute: een high-end stofzuiger zonder snoer. In tegenstelling tot de V10 heeft de nieuwe V11 uiteraard genoeg vernieuwingen gekregen van Dyson. Zo beschikt dit nieuwe model over meer zuigkracht en een langere werking op de accu. Althans, dat is wat de producent belooft. Ten opzichte van de V10 valt er weinig vernieuwing te vinden in de electromotor, deze is namelijk hetzelfde gebleven. Echter lijkt Dyson dankzij optimalisaties in het aanzuig-systeem zo’n 20% meer zuigkracht te genereren. Maar daar blijft het echter niet bij.

Dyson introduceert V11

De accu van de nieuwe Dyson V11 is voorzien van een aanzienlijke upgrade. De draadloze stofzuiger draagt een accu met 91Wh capaciteit, wat er volgens de producent voor zorgt dat deze tot wel 60 minuten meegaat. Al moet je wel rekening houden met het feit dat de V11 beschikt over verschillende standen en deze accuduur alleen te halen is wanneer je de eco-stand gebruikt. Gebruik je de hoogste modes (600 Watt) dan gaat de accu bijvoorbeeld 5 minuten mee. Al vragen we ons af wie deze stand daadwerkelijk gaat gebruiken. Er zit namelijk een ontzettend handige auto-mode op, die zich qua zuigkracht aanpast aan de vloer.

Maar misschien is de grootste aanpassing, ten opzichte van de V10, het kleine display wel. Deze zit achterop de motorunit bevestigd en geeft grafische feedback als de stofbak bijvoorbeeld geleegd moet worden. Daarnaast helpt het scherm je uit de brand wanneer je problemen hebt, toont het de resterende accutijd en laat het zien welke zuigmodus er actief is.

Kortom: de nieuwe Dyson V11 heeft je voldoende nieuws te bieden ten opzichte van zijn voorgangers. De adviesprijs? Die bedraagt €699!

Reageer op artikel:
Dyson introduceert gloednieuwe V11 Absolute
Sluiten