Barry Kraakman
Barry Kraakman Home 17 jun 2015

Dyson’s nieuwste innovatie: de bureaulamp

Dyson staat vooral bekend om de innovatieve stofzuigerzak-loze stofzuigers en ventilatoren die zonder draaiende bladen voor een frisse bries in huis zorgen. Het bedrijf heeft zich echter op een nieuwe productcategorie gericht: LED-lampen.

Verstelbaar

Een product van Dyson is echter niet écht Dyson als het niet innoverend is. Deze lamp is dat dan ook, op meerdere manieren. Veel lampen kunnen worden gericht doormiddel van een systeem dat met veren bij elkaar hangt; niet erg gemakkelijk om de lamp precies zó te plaatsen als jij in gedachte had. De lamp van Dyson is daarentegen met één vinger te richten en blijft precies staan in de richting die jij de lamp meegeeft. Het verstellen kan zowel horizontaal, verticaal en de lamp is ook 360 graden rond te draaien.

37+ jaar licht

Dat is nog niet alles. De LED-verlichting is zo geplaatst dat het een goede lichtbundel vormt. Om de omstandigheden voor de LEDs te optimaliseren heeft het bedrijf een koelsysteem ontwikkeld dat de vrijgekomen warmte snel afvoert. Hiermee kunnen de LEDs een stuk langer mee; het bedrijf beweert dat het 37+ jaren duurt voor een bolletje moet worden vervangen.

Interesse?

Interesse in de lamp? Hij staat nog niet op de Nederlandse website van het bedrijf, maar op de Amerikaanse variant kost-ie 649 dollar. Voor hoeveel-ie in Nederland over de toonbank zal gaan is nog even afwachten, maar goedkoop zal het niet worden. Je krijgt er echter wel een prachtig stukje industrial design voor in huis, en voor dure LED-lampen hoef je de komende veertig jaar niet naar de winkel.

Reageer op artikel:
Dyson’s nieuwste innovatie: de bureaulamp
Sluiten