Deze e-bike is zo licht als een veertje, maar niet kapot te krijgen

Vroeger werd de elektrische fiets met oude mensen in matching regenjassen, driekwart broeken en sokken in sandalen geassocieerd. Hij op de mannenvariant, zij op de vrouwenvariant met de bammetjes in de broodtrommel. Tegenwoordig gaat de elektrische fiets als e-bike door het leven en kent-ie de vetste designs.

Deze e-bike wordt sowieso je buddy

Zo ook de Budnitz Model E. Deze sweet mother of e-bikes ziet er niet alleen strak uit, de fiets is ook nog eens de allerlichtste e-bike ter wereld. Zo licht zelfs dat je bijna moet oppassen met harde wind, want met 13,5 kilo bied je niet veel tegenwicht. Het frame is gemaakt van titanium waardoor de e-bike zo sterk is als staal en zo licht als aluminium. Hij kan dus tegen een stootje, een pré voor de brokkenpiloten onder ons.

You shoot me down, but I won’t fall. I am titanium

Met dit titanium beestje kun je flinke tochten maken. Met flink bedoelen we 160 kilometer op één batterij. Je kunt de batterij in de gaten houden op het stuur, terwijl je wordt aangedreven door een motor van 250 Watt die ervoor zorgt dat je standaard 21 kilometer per uur gaat. Je wilt uiteraard niet dat je fiets wordt gejat en daarom komt er een anti-diefstal app bij die ervoor zorgt dat je achterband wordt geblokkeerd.

Dan werkt het licht zijn van de fiets wel tegen, want je kunt ‘m hierdoor natuurlijk gemakkelijk optillen en meenemen. Enfin, wellicht komt deze e-bike daarom wel met honderd jaar garantie. Prijzig is-ie trouwens wel. Er zijn verschillende versies en de prijs begint bij 3500 euro en stopt bij 8100 euro.

De Budnitz Model E is natuurlijk niet de enige e-bike op de markt. Zo testen wij bijvoorbeeld de VanMoof Electrified S. Ook heb je nog de OtoR en de Maxwell EPO. De keuze is in ieder geval reuze!

Reageer op artikel:
Deze e-bike is zo licht als een veertje, maar niet kapot te krijgen
Sluiten