Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Rides 29 mrt 2020

Exclusieve elektrische fiets Avionics VM: hardhout en hard fietsen

We spreken regelmatig lof uit over elektrische fietsen met zo’n strakke afwerking dat ze niet van een gewone fiets te onderscheiden zijn. Maar ook e-bikes waarbij de motor of accu niet volledig is weggewerkt zien er soms soepel uit. Zo ook deze nieuwe Avionics VM.

Deze bijzondere elektrische fiets is speciaal ontwikkeld voor de Zwitserse horlogemaker Mechanical Art Decives (MAD) Gallery. Met een oplage van slechts 52 is deze fiets net zo uniek als hij er uit ziet.

Exclusieve elektrische fiets ontwikkeld door Zwitserse horlogemaker

Dat nieuwe elektrische fietsen er niet altijd futuristisch uit hoeven te zien bewijst deze handgemaakte Avionics VM. Het retro ontwerp van deze e-bike is namelijk een (niet zo subtiele) knipoog naar de jaren ’30. En dat misstaat zeker niet. De Avionics VM is exclusief gemaakt voor de MB&F’s MAD Gallery in Genève waar kinetische kunst centraal staat. Deze opvallende elektrische fiets past perfect in de bijzondere steampunk-achtige collectie.

elektrische fiets Avionics VM
Avionics VM elektrische fiets

Retro e-bike met bijzondere buiten- en binnenkant

De elektrische fiets heeft metalen en houten onderdelen en wordt aangedreven door een 5-kW motor. Als je de foto’s van de fiets ziet vergeet je haast dat je er ook nog op kunt rijden. En snel ook. De e-bike behaalt namelijk een topsnelheid van 58 kilometer per uur. Helm op dus! Dankzij de 24-Ah Li-ion accu heeft de e-bike een actieradius van 120 kilometer (in de laagste modus).

Zoals je op de foto’s kunt zien heeft de elektrische fiets een houten zadel. Dat klinkt erg oncomfortabel maar dankzij de vering en het ergonomisch gevormde design zal dit meevallen. Net als het zadel is ook de houten koffer onderaan het frame gemaakt van jatobahout. Dit koffertje is niet bedoeld om je regenponcho in te bewaren. Hij is namelijk gevuld met de accu, de startonderbreker en andere elektronische onderdelen. Naast deze houten koffer zijn ook de handvaten, de koplamp en de voorvork voorzien van datzelfde gepolijste hardhout.

Avionics VM Elektrische fiets
Avionics VM (Afbeelding: MB&F en Avionics)

De afwerking van deze elektrische fiets zijn naar Zwitserse-horlogemaker-standaard. Hoog dus. Daar betaal je trouwens ook voor, aangezien de exclusieve fiets wordt verkocht voor zo’n 18.000 euro.

Reageer op artikel:
Exclusieve elektrische fiets Avionics VM: hardhout en hard fietsen
Sluiten