Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 23 mrt 2018

WANT to Have: de vijf beste elektrische fietsen in Nederland

Steeds meer mensen lijken zich over te geven aan elektrische fietsen. De fietsen kunnen handig zijn als je even geen puf meer hebt, maar als je wat onderzoek doet merk je al snel dat er behoorlijk wat exemplaren in het e-bike assortiment zitten. Gelukkig hoef je ze niet allemaal zelf te gaan testen, want dit zijn de vijf beste e-bikes in Nederland.

Amslod Hilston S

De Amslod Hilston S is afkomstig van eigen bodem en is uitgerust met een Bafang Max Drive middenmotor, welke goed is voor 80 Nm koppel. De elektrische fiets is uitgerust met 5 ondersteuningsstanden om je vooruit te helpen. Het is een stabiele e-bike, die geen moeite heeft om je heuvels op te krijgen en dat zelfs nog bijna helemaal geruisloos doet.

De Amslod Hilston S komt verder met een 630 Wh accu, welke een plekje boven het achterwiel heeft gekregen en een actieradius verzorgt van 150 km. De accu kun je verder makkelijk verwijderen om hem op te laden of te verwisselen.

Amslod Hilston S e-bike

Prijs: 1995 euro (maar tijdelijk extra korting door rechtstreeks bij fabrikant te bestellen)

Batavus Stream

De Batavus Stream werd maar liefst drie keer door de consumentenbond gekozen als de beste e-bike. Als voordelen kwamen de goede remmen uit de bus, samen met de koplamp die veel licht zouden geven. De nadelen zijn volgens het onderzoek dat de motor een minder prettig geluid maakt en dat de ondersteuning bij een constante snelheid van een wisselend niveau is.

De elektrische fiets is uitgerust met een Yamaha middenmotor, welke goed is voor 80Nm koppel. De accu is uitneembaar,heeft een capaciteit van 497 Wh en zou je zo’n 135 km kunnen ondersteunen.  Verder is de fiets uitgerust met een krachtsensor en snelheidssensor en zeven versnellingen.

Batavus Stream e-bike

Prijs: vanaf 2599 euro

Sparta M7S

Als je op zoek bent naar een redelijk lichte fiets, dan zou je de Sparta M7S kunnen overwegen. De e-bike is uitgerust met een Shimano Steps middenmotor, welke licht hoorbaar is en ervoor zorgt dat je vloeiend kunt optrekken en schakelen tussen de 7 versnellingen.

Het is een fiets waar de makers duidelijk hebben gelet op hoe hij rijdt en je geniet echt van je fietstochtjes. Een nadeel aan de fiets is dat hij soms een beetje kan rammelen en dat de instap wat aan de krappe kant is. Met de 500 Wh accu kun je met normaal gebruik tot 100 km vooruit geholpen worden. Als je wat zuiniger doet, kun je een actieradius van 150 km eruit slepen.

Sparta M7S

Prijs: 2.699 euro

Qwic Premium N7.1

De Qwic Premium N7.1 is nog een mooie e-bike die je zou kunnen overwegen. Het is een stabiele fiets met drie rijmodussen. Per rijmodus kun je maar liefst acht ondersteuningsstanden kiezen om lekker op pad te gaan.  Je kunt kiezen tussen een 375 Wh, 470vWh en 615 Wh accu.

De 375 Wh accu is met zijn gewicht van 3,8 kg al wel best zwaar, maar hij levert redelijke resultaten en is goed voor een actieradius van 55 tot 100 km. De motor zit bij deze e-bike in het voorwiel en zorgt daar voor een krachtige ondersteuning.

Qwic Premium N7.1

Prijs: 1.999 euro

 

Flyer T5.1 e-bike

De Flyer T5.1 is een krachtige e-bike en is een allround toerfiets. Je kunt er gerust lange afstanden mee afleggen, zonder dat de e-bike eraan onderdoor gaat. De elektrische fiets is uitgerust met een 36V Panasonic middenmotor met een Shimano Nexus 8-speed naafversnelling welke je trapondersteuning geeft tot 25 km per uur.

Inclusief de 432 Wh accu is de Flyer 25 kg zwaar, wat in de e-bike wereld behoorlijk licht is.

Flyer T5.1 elektrische fiets

Prijs: vanaf 2.799 euro

Je kunt natuurlijk alsnog zelf op onderzoek uitgaan om erachter te komen welke e-bike je moet kopen. Let dan wel op deze vijf dingen.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste elektrische fietsen in Nederland
Sluiten