Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 6 mrt 2018

Jeff Clark Signature Cruz: elektrische fiets is ideaal voor surfers

Op het gebied van de e-bike, en dan hebben we het nu over de elektrische motor, heb je vele verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Mocht jij een liefhebber zijn van surfen en altijd in de problemen komen wanneer je je surfplank mee neemt naar het strand, dan is de Jeff Clark Signature Cruz e-bike de oplossing van jouw probleem.

Een e-bike voor surfers

De Jeff Clark Signature Cruz is een e-bike gemaakt door Vintage Electric en voor deze e-bike is men een samenwerking aangegaan met Jeff Clark, een absolute surf-legende, die al meer dan 40 jaar er op los surft. De beste man weet dus wel wat van surfen en ook met de problemen van het meenemen van een surfboard vanuit huis naar de plek waar de golven zijn. De Jeff Clark Signature Cruz heeft dan ook als belangrijkste kenmerk een leren frame, die je makkelijk kunt weghalen, waar je jouw surfbord op kunt plaatsen. Vervolgens cross je naar de plek waar je wilt zijn en kun je gaan genieten van de golven.

Naast deze gimmick bevat de e-bok een 52-volt, 702-watt-hour lithium-ion batterij. Daarmee kun je op een volle batterij zo’n 50 kilometer afleggen. Daarmee bereik je een snelheid van iets meer dan vijftig kilometer per uur, waardoor je dus best wel snel op de plek van je bestemming kan zijn. Gelukkig zit er ook een goede Shimano-remsysteem op, zodat je veilig kunt afremmen als je bijna bij het strand bent of wanneer je gewoon even voorrang moet verlenen.

e-bike

De Jeff Clark Signature Cruz wordt in gelimiteerde oplage gemaakt. Er zullen er slechts twintig geproduceerd worden en daarna is het klaar. Mocht je hem willen scoren, dan kun je hem hier bestellen. Dat kost je wel ruim vijfduizend euro. Wil je iets anders, dan is dit ook een toffe e-bike om te aanschouwen.

Reageer op artikel:
Jeff Clark Signature Cruz: elektrische fiets is ideaal voor surfers
Sluiten