Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 22 sep 2018

WANT to Have: de vijf beste e-readers

Hoewel het heerlijk is om je met een serie af en toe helemaal te verliezen in een andere wereld, zijn boeken daar eigenlijk veel beter voor. Met een serie is alles al voor je bepaald, van hoe de acteurs er precies uitzien tot hoe ze klinken en zich beweging. Met een boek kun je aan de andere kant je fantasie de vrije loop laten en als het ware je eigen wereld creëren. Als je vaak in de trein zit of niet veel ruimte hebt voor een grote boekenkast, is een e-reader ideal. Het weegt nauwelijks iets en je kunt honderden boeken tegelijkertijd bij je hebben. Deze vijf e-readers zijn zeker de moeite waard, als je er nog één nodig hebt.

Kobo Aura H2O Edition 2

De Kobo Aura H20 Edition 2 kwam dit jaar als beste uit de test van de Consumentenbond. Het apparaat heeft ruimte voor 8GB aan boeken en is uitgerust met een 6,8 inch display. Mocht je de tekst net niet goed kunnen lezen, kun hem aanpassen en bijvoorbeeld de regelafstand, het lettertype en grootte van de letters aanpassen. Als je graag ‘s avonds leest, heeft de e-reader een speciale ComfortLight Pro feature. Deze zorgt ervoor dat je de ideale schermverlichting krijgt en niet wordt gestoord door te veel blauw licht. Verder is het ding ook nog eens waterdicht en kun je zelfs tot een uur op een diepte van twee meter nog je boek verder lezen.

Kobo Aura H20 e-reader

Overigens komen ook andere e-readers van Kobo behoorlijk goed uit de bus en zou je ook kunnen gaan voor de Clara HD, Aura ONE en de standaard Kobo Aura.

Prijs: 179 euro

Autovision Av-61

De Autovision AV-61 komt met een schappelijkere prijs dan de Kobo e-reader, maar heeft dan ook minder features. Toch blijft het een lekker apparaat om bij je te hebben en je ebooks mee te verslinden. De e-reader heeft een 6 inch display en komt met 4GB opslagruimte. Hiermee zou je zo’n 1200 boeken op het apparaat kunnen laden. Mocht dat alsnog niet genoeg zijn, kun je altijd nog extra opslagruimte toevoegen met een microSD-kaartje. Bij bol.com krijg je er nu ook nog een gratis lederen omslag bij om het apparaat te beschermen.

Autovision AV-16 e-reader

Prijs: 69 euro

Amazon Kindle

Dan hebben we de Amazon Kindle. Deze kun je krijgen met een 6 inch display en voor je boeken heb je 4GB opslagruimte beschikbaar. Handig is dat je met het apparaat geen last hebt van de zon en gewoon kunt lezen zonder spiegeleffecten. Dat kun je ook behoorlijk lang volhouden, aangezien de batterij wekenlang meegaat als je elke dat een half uurtje leest. Bij Amazon vind je voor het apparaat miljoenen boeken om te downloaden en veel daarvan zijn zelfs gratis. Ook is de e-reader ideaal voor je kinderen en worden ze gestimuleerd om meer te lezen met onder andere de Kindle FreeTime, Vocabulary Builder en Word Wise features.

Amazon Kindle e-reader

Van Amazon zijn verder ook de Kindle Oasis en Kindle Paperwhite de moeite waard.

Prijs: 78,99 euro

ICARUS Omnia M703BK

Met de ICARUS Omnia M703BK krijg je een twee-in-één deal. Het apparaat is naast een e-reader namelijk ook een mediaspeler. Je krijgt een 7 inch LCD display om je boeken op te lezen of om naar filmpjes en foto’s te kijken. Deze kun je overigens gewoon in kleur zien, wat het een ideaal apparaat maakt voor onderweg. Uiteraard zijn er ook speakers, want de tijd van filmpjes zonder audio ligt toch wel een tijdje achter ons. Het interne geheugen is 4GB groot en gelukkig kun je deze nog uitbreiden met een micro-SD-kaart. Met de 2.500mAh batterij zou je 8 uur kunnen lezen of 6 uur bezig kunnen gaan met je video’s.

ICARUS Omnia M703BK e-reader

Prijs: 75,45 euro

Pocketbook Basic Lux 

De Pocketbook Basic Lux komt in een bruine uitvoering en ziet er meteen weer wat anders uit dan de andere e-readers. Het apparaat heeft een 6 inch display en 8 GB opslagruimte. Met een microSD-kaart kun je deze verder vergroten tot 32GB. Ook hier hoef je je geen zorgen te maken over zonlicht en kun je dus gewoon lekker in het zonnetje je boeken lezen. Verder heeft de e-reader een 1.300mAh batterij en weegt hij maar 170 gram.

Pocket Basic Lux e-reader

Prijs: 95,94 euro

Als je je keuze hebt gemaakt, heb je natuurlijk ook nog ebooks nodig om te lezen. Gelukkig kan dat ook gratis. Op deze tien websites kun je legaal duizenden gratis ebooks downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT to Have: de vijf beste e-readers
Sluiten