Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 28 jul 2017

Ontbytes: e-sigaret kan helpen bij stoppen met roken, Apple ontwikkelt gehoorapparaat en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiemachine. Met vandaag onder meer nieuws over onderzoek naar de e-sigaret.

Facebook’s groeit in tweede kwartaal harder dan verwacht

Tegen verwachting in heeft Facebook in het tweede kwartaal beter gepresteerd, ook al groeit het aantal gebruikers wel minder snel dan voorheen. Dat maakte Facebook woensdagavond in zijn kwartaalverslag bekend.

De totale omzet van Facebook in het tweede kwartaal was 9,32 miljard dollar. Daarvan komt 9,16 miljard dollar uit advertentie-inkomsten. Ten opzichte van een jaar geleden is de omzet van Facebook met 45 procent gegroeid.

E-sigaret helpt mensen bij stoppen met roken

Uit onderzoek is gebleken dat elektronische sigaretten mensen helpen bij het stoppen met roken. Er is al een lange tijd een debat gaande over het nut van e-sigaretten. Voor de studie zijn 160.000 mensen over een tijdsspanne van 15 jaar geïnterviewd. De onderzoeksresultaten lieten zien dat mensen die overgingen op e-sigaretten eerder stopten met roken.

E-sigaretten worden steeds populairder maar zijn nog steeds niet goed voor mensen. Er zijn kanker veroorzakende chemicaliën gevonden in het materiaal en het roken van een e-sigaret vergroot nog steeds de kans op hart- en vaatziekten. De beperkingen van het onderzoek zijn onder andere dat nationale campagnes tegen roken en de belasting op tabak waarschijnlijk ook hebben gestimuleerd te stoppen met roken.

Apple en Cochlear gaan samen werken aan een gehoorapparaat

Het was al een tijdje duidelijk dat Apple interesse heeft voor gehoorapparaten met iOS-software. Cochlear gaat nu samen met Apple aan het eerste gehoorapparaat werken die speciaal voor de iPhone is ontworpen.

Het belooft de kleinste en lichtste achter-oor-apparaat te worden dat er op de markt is. Gebruikers van het apparaatje kunnen via hun iPhone de instellingen van het apparaat veranderen. Consumenten zullen nog even moeten wachten want hij komt waarschijnlijk in september op de markt. En dan bedoelen we alleen in de US en Canada.

facebook

Snackbyte: Star Wars in de mix

Een film als Star Wars bevat natuurlijk heel veel vette geluidseffecten. De maker van deze video had duidelijk wat tijd over en besloot er een vette remix van te maken. Je zou ‘m zo op een Psy-Fi feestje langs kunnen horen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontbytes: e-sigaret kan helpen bij stoppen met roken, Apple ontwikkelt gehoorapparaat en meer
Sluiten